- Reklama -

Bývalý Bluesman Petr Čajánek ukončil kariéru

- Reklama -

Člen zlaté generace českého hokeje z přelomu tisíciletí Petr Čajánek se rozhodl v 39 letech ukončit kariéru.
Jeho posledním odehraným utkáním byla porážka 0:5 od Komety Brno ve čtvrtfinále české nejvyšší soutěže. Zlínský rodák oznámil své rozhodnutí v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi.
„Tohle byl můj poslední zápas,“ řekl již bývalý elitní centr bezprostředně po vyřazení z letošního play-off.


Během své bohaté hokejové dráhy strávil také čtyři sezóny v NHL, kde oblékal v letech 2002-2008 dres St. Louis Blues. Draftován byl v roce 2001 z celkového 253. místa. Dohromady v nejslavnější lize světa sehrál 269 utkání.
Své zámořské kariérní maximum zaznamenal v sezóně 2006/07, v níž si připsal 48 bodů za 15 gólů a 33 přihrávek.
V rámci angažmá za oceánem odehrál také čtyři zápasy za tým Peoria Rivermen (AHL).
Do paměti tuzemských fanoušků se vryla především jeho skvostná reprezentační kariéra vyšperkovaná třemi tituly mistra světa (2000, 2001, 2005), bronzem z Her v Turíně a účastí na Světovém poháru 2004.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -