- Reklama -

Canucks dohrají sezónu bez Markuse Granlunda

- Reklama -

Generální manažer hokejistů Vancouveru Jim Benning v pondělí oznámil, že Markus Granlund už si v této sezóně nezahraje. Švédský centr podstoupí operaci zápěstí a vedení klubu ho umístilo na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. Doba rekonvalescence bude určena až po chirurgickém zákroku.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Důvodem jsou přetrvávající problémy se zraněným zápěstím, které jsme se snažili řešit pravidelnou péčí a konzervativní léčbou, ovšem ani rehabilitace nepřinesla požadované výsledky,“ uvedl třiapadesátiletý rodák z Edmontonu.
„Naši lékaři i Markus věří, že operace bude z hlediska dlouhodobého zdraví ten nejlepší způsob řešení. Bude mít dostatek času na rekonvalescenci a přípravu na novou sezónu,“ sdělil Bennig zámořským novinářům.
Třiadvacetiletý Granlund přišel do Vancouveru 22. února 2016 z Calgary (výměna za křídelníka Huntera Shinkaruka), které ho draftovalo v roce 2011 ze 45. pozice. O čtyři dny později podepsal s Canucks dvouletou smlouvu v celkové hodnotě 1,8 miliónu dolarů.
V letošní sezóně odehrál rodák z Oulu 69 utkání, ve kterých nasbíral 32 bodů (19+13) a v tabulce týmové produktivity je zatím čtvrtý. „Markus je důležitou součástí našeho týmu a jsme pevně přesvědčeni, že se po operaci plně zotaví,“ dodal na závěr GM Jim Benning.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -