- Reklama -

Caps dvěma góly Burakovského otočili duel s Rangers a míří za postupem

- Reklama -

Také čtvrté utkání mezi Washingtonem a New Yorkem Rangers skončilo rozdílem jedné branky. Capitals vyhráli i druhý domácí duel a v sérii se ujali vedení 3:1 na zápasy. V tom předchozím porazili Rangers 1:0 gólem Jaye Beaglea, tentokrát jim bod zajistil dvěma premiérovými zásahy v play off NHL Andre Burakovsky.
„Oba týmy i brankáři jsou hodně vyrovnaní, takže klidně mohli vést 3:1 oni. Potřebujete trochu štěstí, puky se musí odrážet vaším směrem. Musím poctivě přiznat, že je to hodně vyrovnaná série a její skóre neodpovídá skutečnému dění na ledě,“ uvedl washingtonský obránce Brook Orpis.


Bude vás zajímat:


Druhou hvězdou utkání byl vyhlášen gólman Braden Holtby, který sice inkasoval v zápase jako první ve 27. minutě ho překonal Derick Brassard, pak si ale poradil se všemi pokusy Jezdců a na úspěšném obratu Capitals se podílel 28 bezchybnými zákroky.
Hlavní hrdina Burakovsky nejdříve v čase 36:29 prudkým švihem z mezikruží srovnal a pouhých čtyřiadvacet sekund po zahájení třetí třetiny vstřelil vítěznou branku.
„Měl jsem trošku problémy se střelbou. Uvědomoval jsem si, že musím víc střílet. I spoluhráči mě na to pořád upozorňovali. A v dnešním duelu mi konečně několik střeleckých pokusů vyšlo,“ vyprávěl Burakovsky.
Při rozhodující akci se rodák z rakouského Klagenfurtu dostal k puku po chybě obránce Ryana McDonagha ve středním pásmu a okamžitě vyrazil na zteč. Dvacetiletý švédský forvard si z levé strany nabruslil před Henrika Lundqvista a bekhendovým blafákem jej překonal.
Velkou příležitost na vyrovnání měli Blueshirts ve 49. minutě. Únik Carla Hagelina zastavil nedovoleným způsobem Mike Green a rozhodčí nařídili trestné střílení. Sám postižený se zkusil prosadit kličkou do bekhendu, ale puk si to namířil přímo do připravené lapačky strážce domácí svatyně.
„Snažil jsem se zůstat trpělivý a přimět ho k nějakému pohybu. Vypadá to jednoduše, ale zdání klame,“ sdělil Holtby.
„Co se stalo, to už nezměníš. Dostal jsem příležitost, ale nevyužil jsem ji. Doufám, že příště budu úspěšnější,“ konstatoval Hagelin.
Domácí nakonec uhájili těsný náskok až do konce. Příští zápase se hraje v pátek v newyorské Madison Square Garden. „Jsou to těžké časy. Musíme se dát dohromady. Potřebujeme vyhrát jeden zápas, to je celé. Musíme se zabývat příštím zápasem před našimi fanoušky,“ řekl kanonýr Rangers Rick Nash.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -