- Reklama -

Infarktový závěr na Floridě, Tampa stojí krok od finále konference

- Reklama -

Málokdo by asi tipoval, že bude mezi Tampou Bay a Montrealem po třech utkáních stav 3:0 pro Blesky. Habs, kteří se opírají o skvělého Careyho Price, podle všeho jistého vítěze Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče základní části, však nezvládli oba domácí duely a teď padli i v prvním utkání v Amalie Areně na Floridě. Těsný výsledek zařídil nejlepší střelec pohárových bojů.
Byl to naprosto infarktový závěr. Tyler Johnson vstřelil svou osmou branku v play off pouhou vteřinu před koncem základní hrací doby. Parádně mu ji připravil Victor Hedman, který je s šesti body nejproduktivnějším zadákem play off ve Východní konferenci. Druhou asistenci si připsal Ondřej Palát.


Bude vás zajímat:


Tampa tak vítězstvím 2:1 potvrdila, že na Montreal umí. Proti Canadiens vyhrála všech pět vzájemných utkání v základní části a nyní i všechny tři zápasy v play off. Dohromady osm nepřetržitých úspěchů po sobě. Lightning mohou potvrdit postup do finále konference už dnes, ve čtvrtek, ve čtvrtém vzájemném duelu. Finále konference hrály Blesky naposledy v roce 2011.
Jelikož časomíra ukazovala po vstřelení vítězné branky 0:00, střelec nejdřív nevěděl, zda bude branka platit. „Doslova jsem neměl ponětí, tak to bylo těsné,“ přiznal Johnson. „Když jsem naskakoval na led, věděl jsem, že to bude asi poslední střídání této třetiny, ale když jsem stál před tou bránou, nevěděl jsem, že zbývá tak málo. Je to vážně šílené.“
Za povšimnutí stojí hra P.K. Subbana, obránce Montrealu, který měl Johnsona při nájezdu do obranné třetiny Habs před očima. Místo hráče se ale nechal strhnout pukem, odjel do zóny svého kolegy na druhou stranu a Johnsona tak dokonale odkryl. Carey Price to měl potom s chytaním střely z bezprostřední blízkosti hodně těžké.
Price inkasoval z 19 střel dvakrát, Ben Bishop byl na druhé straně opět vynikající. Z 31 pokusů kryl 30. Gólman Canadiens tak zatím zůstává ve stínu svého protějšku. Bishop pustil ze 135 střel ve třech utkáních jen čtyři branky a úspěšnost zákroků má 97 procent.
„Věřili jsme mu po celou dobu,“ řekl kapitán Steven Stamkos, který má zatím v play off v deseti zápasech 7 bodů (1+6). „Vím, že noviny a další lidi říkali, že to bude jeho první play off, takže pochybovali, ale on je soutěživý chlap. Chce chytat proti nejlepším a chce je porážet. Když máte správný přístup, nakazíte tím celou šatnu.“
Hosté tlačili domácí po většinu utkání, nejvíc ale zesílili tlak ve druhé třetině, kdy kontrolovali dlouhé segmenty hry a celkem třikrát nastřelili tyčku. „Hráli jsme na doraz, měli jsme spoustu šancí, vystřelili jsme na jejich bránu tolik puků, ale trefovali jsme jen tyčky,“ mrzelo Tomáše Plekance. „Je to hodně nepříjemný způsob porážky…“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -