- Reklama -

Carolina si pojistila služby finského útočníka Teräväinena

- Reklama -

Carolina si pojistila služby Teuvoa Teräväinena. S jednou ze svých ofenzivních opor prodloužila smlouvu do konce sezóny 2018-19. Učinila tak na den přesně jeden rok poté, co dvaadvacetiletého rodáka z Helsinek získala z Chicaga.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvouletý kontrakt vynese finskému hokejistovi celkem 5,6 miliónu dolarů. S ročním platem 2,8 miliónu dolarů si finančně výrazně polepší. V posledním roce nováčkovské smlouvy si vydělá 833 tisíc dolarů.
„Teuvo je hodně šikovný hráč, který je důležitou součásti toho, co tady budujeme,“ uvedl na jeho adresu generální manažer týmu z Raleighu Ron Francis. „Stále je velmi mladý a těšíme se na jeho další výkonnostní růst v dresu Hurricanes,“ doplnil.


Chicago draftovalo Teräväinena v roce 2012 z osmnáctého místa. V dresu Blackhawks nastřádal ve 115 startech v základní části soutěže 44 bodů (17+27), dalších jedenáct (4+7) přidal ve 25 zápasech v play off NHL.
Černým jestřábům přestal patřit přesně v polovině loňského června, společně Bryanem Bickellem přestoupil do Caroliny výměnou za druhou volbu v draftu 2016 a právo výběru ve třetím kole draftu 2017.
Vítěz Stanley Cupu z roku 2015 má tal za sebou první ročník v dresu Hurricanes. Odehrál v něm 81 zápasů a připsal si solidních 42 bodů za 15 branek a 27 přihrávek. V tabulce týmové produktivity obsadil šestou příčku.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -