- Reklama -

Drouin putuje z Tampy do Montrealu, opačným směrem míří talentovaný Sergačjov

- Reklama -

Nečekaná výměna proběhla mezi Tampou Bay Lightning a Montrealem Canadiens. Kanadský celek posílil útočník Jonathan Drouin, soupisku floridského týmu rozšířil osmnáctiletý bek Michail Sergačjov.
„Když se vám naskytne příležitost přivést hráče Jonathanova kalibru v tak mladém věku, je to velmi důležité. Podobnou šanci jsem pravděpodobně dostal poprvé po pěti letech. Navíc odsud pochází, takže jsem toho musel využít,“ uvedl generální manažer Habs Marc Bergevin.
„V Montrealu je na vás vytvořen velký tlak, všichni si to uvědomují. Pro mě jakožto hrokejistu je lepší hrát pod tlakem tady než někde jinde. Jsem frankofonní Kanaďan a budu se v tom tlaku vyžívat,“ slibuje Drouin.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvaadvacetiletý forvard s vedením Montrealu uzavřel šestiletou smlouvu, její finanční podmínky nebyly oficiálně zveřejněny. Podle televizní stanice TSN má hodnotu 33 milionů dolarů, ročně by si rodák z provincie Quebec vydělal 5,5 milionů.
Otázkou zůstává, na jaké pozici bude Drouin v Montrealu nastupovat. V juniorech hrál centra, ale v Tampě se pohyboval zejména na křídle.
„Zaměříme se na to detailněji. Claude Julien (trenér Montrealu) si s Jonathanem sedne a proberou, co bude pro náš klub nejlepší. I to jsme vzali v potaz,“ nechal se slyšet Bergevin.


Protihodnota za Drouina rozhodně nebyla zadarmo. Bergevin se musel vzdát talentovaného ruského zadáka Sergačjova, kterého si loni zástupci Canadiens zvolili v prvním kole draftu z deváté pozice.
„Vzdát se Sergačjova nebylo jednoduché, ale nemohli jsme si nechat ujít příležitost přivést Jonathana,“ dodává architekt Montrealu.
Součástí výměny jsou i dvě podmíněné volby na draftu. Tampa obdrží výběr ve druhém kole draftu 2018, Montreal v šestém. Ale jen za podmínky, pokud Sergačjov v příští sezoně neodehraje za Blesky více než 40 zápasů v základní části a play-off.
Sergačjov je čtvrtým Rusem v sestavě Tampy. Doplnil tak Nikitu Kučerova, Vladislava Naměstnikova a Andreje Vasilevskiho.
„Uskutečnili jsme trejd, jelikož jsme hledali obránce. Hledali jsme někoho jako je Sergačjov: ofenzivního beka, velkého, silného, dobrého bruslaře, který se s pukem rychle pohybuje,“ řekl generální manažer Lightning Steve Yzerman.
„Přesně takového hráče jsme chtěli a našli jsme ho. Proto jsme se odhodlali k výměně. Montreal toužil po útočníkovi. A chtěli od nás Jonathana,“ dodal Yzerman.

- Reklama -


Drouinovi končila smlouva a 1. července by se stal omezeně volným hráčem. Kvůli rozšiřovacímu draftu by ho Tampa musela chránit, pokud by o něj nechtěla přijít bez náhrady. Díky jeho výměně si mohou pojistit jiného hráče, protože Sergačjov je nováček, na kterého se pravidla tzv. expansion draftu nevztahují.
Rodák z Nižněkamsku v ročníku 2016-2017 odehrál v NHL čtyři zápasy, v nichž vyšel bodově naprázdno. Výborně se mu dařilo v juniorské Ontario Hockey League v dresu Windsoru Spitfires, kde v 50 duelech nastřádal 43 bodů (10+33).
„Myslíme si, že má na to nastupovat do všech herních situací. Je velmi těžké najít hráče takového kalibru a v tomto případě talent podobného ražení. Je obtížné je přivést,“ uzavírá Yzerman.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -