- Reklama -

České duo Kämpf – Kubalík se těší na výjimečný zápas doma

- Reklama -

Fanshop týmuV dresu Blackhawks se diváci mohou těšit vedle jiných borců i na české duo Dominik KubalíkDavid Kämpf. Oba čeští forvardi se o své dojmy podělili s novináři na čtvrteční tiskové konferenci, kde nejprve odpovídali na dotazy v angličtině,  poté došlo i na otázky v mateřském jazyce.
Co pro vás znamená hrát ve své zemi, před přáteli a rodinou?
Kubalík: Rozhodně je to něco výjimečného. Pro nás oba je to skvělé. Moc se těšíme.
Kämpf: Jak už řekl Dominik, je úžasné být doma v Praze a zahrát si tady.
Co jste v Praze ukázali spoluhráčům?
Kubalík: Žádná velká zábava to nebyla. Viděli Karlův most a nějaké další památky, zašli jsme do restaurace.
Jaký vlastně spolu máte vztah?
Kubalík: Hráli jsme proti sobě už jako junioři, potom taky v nižších soutěžích. Poprvé jsme se, tuším, potkali v kategorii U16 a pak taky v reprezentačním týmu.
Kampf: Hráli jsme spolu za reprezentační osmnáctku i dvacítku. Myslím, že jsme nastoupili i spolu v útoku (otáčí se směrem na Kubalíka).
Kubalík: Možná párkrát (smích)
Jaký je váš názor na Jakuba Voráčka? Vzhlíželi jste k němu jako k hráči?
Kubalík: Jasně, je to výborný kluk a kapitán českého národního týmu. Je to skvělý lídr a nemohu o něm říct jediné špatné slovo. Určitě je to chlap, ke kterému můžeme vzhlížet.
Jak na vás působil trénink před skoro zaplněnou arénou?
Kämpf: Bylo to určitě zajímavé, nikdy jsem tolik lidí na tréninku nezažil. Minulý rok jsme měli v Chicagu něco podobného, taky tam přišly nějaké děti, ale tolik lidí jsem viděl na tréninku asi poprvé. Čekal jsem možná o trochu bouřlivější atmosféru, ale bylo to tak, jak to bylo.
Kubalík: Mně se to líbilo, já jsem si to užil. Bylo to úplně něco jiného. Člověk se kolikrát nesoustředil na to, co dělá na ledě, a koukal všude možně. Ale já jsem si to užíval. Bylo tu dost dětí, tak věřím, že i pro ně to bylo fajn.
Jak se těšíte na zápas, který bude určitě nezvyklý z hlediska atmosféry?
Kämpf: Já už jsem to říkal v dřívějších rozhovorech, že jsem na to zvědavý, jestli se bude víc fandit nám nebo Philadelphii. Doufám, že to bude nám. Myslím, že atmosféra bude skvělá a doufám, že i to utkání bude kvalitní a že to dotáhneme do vítězného konce.
Dominiku, jaké jsou vaše cíle pro první sezónu v NHL?
Prvním krokem bylo hlavně udělat tým. S tím jsem do toho šel, aby se to splnilo. Teď už můžu říct, že se mi to povedlo, ale pořád to nic neznamená. Musím svými výkony potvrdit, že si to místo zasloužím, abych se v sestavě udržel. První krok je dobrý, ale chce to pokračovat. Vůbec se nesoustředím na to, kolik dám gólů a nahrávek nebo kolik toho odehraju. Půjdu prostě zápas od zápasu. Soustředím se jen na to, že už to začíná.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -