- Reklama -

Co se stalo Bishopovi? Nikdo nechce prozradit

- Reklama -

Ani trenér Jon Cooper, obvykle velice sdílný, nedal novinářům po druhém zápase Tampy s Chicagem odpověď na otázku, která je zajímala nejvíc: Proč brankář Ben Bishop dvakrát zamířil na střídačku a utkání dochytal jeho náhradník Alexej Vasilevskij?
„Nelíbí se mi být tím, kdo nic neprozradí. Víte, že toho tady vždycky napovídám dost, ale nebudu odpovídat na žádnou otázku ohledně našich brankářů a toho, co se dnes stalo,“ utnul konverzaci hned na začátku.
Poprvé odjel Bishop na střídačku v čase 47:17. Půldruhé minuty nato, po vítězné trefě Jasona Garrisona na 4:3, se do klece vrátil, vydržel v ní však jen 210 sekund čistého času. Zbytek třetí třetiny patřil Vasilevskému.
„Když musel Bish z branky, nezaznamenal jsem ani náznak napětí u nikoho na střídačce včetně mě,“ nepřipouští Cooper sebemenší pochybnosti o kvalitách mladého Rusa. „Andrej ukázal, že si důvěru zasloužil, byl skvělý.“


Fakta ze zápasu:


Obránce Victor Hedman nabídne stejný poznatek přímo z ledu. „S Vasilevským v bráně jsme se cítili velice bezpečně. Tenhle kluk ukázal na všech úrovních, že je pro vítězství zrozený, je jedním z největších brankářských talentů posledních let. Viděli jsme už během sezóny, jak dokáže bojovat. Uvidíme, co bude dál, ale máme dva skvělé brankáře, kteří nám můžou vyhrávat zápasy.“
A jak je to tedy s tím druhým, v hierarchii Lightning prvním? Bishopovy problémy nechce z tábora Blesků komentovat nikdo. V jednu chvíli během třetí třetiny měl americký gólman delší rozhovor s Hedmanem a Antonem Stralmanem, ale druhý jmenovaný o žádných spoluhráčových potížích neví. Před třetím gólem Jestřábů se ocitla v kontaktu s Bishopovými betony hůl Mariána Hossy, během utkání došlo také ke kolizi gólmana Tampy s Antoinem Vermettem.
Pokud se Bishop zranil a nebude moci nastoupit do pondělního zápasu číslo 3, Lightning v tom nevidí problém.
„Oba brankáři jsou v mužstvu z nějakého důvodu. Pokud bude chytat Vasi, nesmíme zapomenout s ním komunikovat, co nejvíc ho podpořit,“ nabádá Garrison. „Nemáme strach, že by ve třetím zápase neodvedl dobře svoji práci.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -