- Reklama -

Co se to děje? Mitch Marner prožívá krizi druhé sezóny

- Reklama -

Kanadský forvard vyšel z posledních čtyř zápasů bez bodu, čímž vyrovnal nejdelší bodový půst z loňské sezóny.
Co se to s Mitchem Marnerem děje?
Tahle otázka zaznívá v zámoří čím dál častěji poté, co byl dvacetiletý útočník přeřazen do čtvrté formace a nyní ve čtyřech utkáních nezískal ani bod.
Pro spostu hráčů by to nebyla žádná tragédie, ale Marner se snaží vybudovat si pověst tvůrce hry získat zpět své místo v ofenzivních řádách Toronta.
„Pokud se velmi dobrý hráč propadne v sestavě, nebo se cokoliv změní, je to pro všechny dobrý námět k hovoru,“ říká centr Tyler Bozak. „To je jedna z těch věcí, které se pokaždé dějí a tak to prostě je,“ dodává Bozak.
„Stále tvrdě dřete. Není to nic, co by jste si nechali vrtat hlavou. Hrajete v nejlepší lize na světě. Přijdou časy, kdy změníte řadu, nebo se přemístíte na jiný post. To se stává většině kluků,“ říká samotný Marner.
Marner během osmi zápasů vstřelil jeden gól a přidal tři asistence, může svůj půst ukončit už v pondělí, v zápase proti Los Angeles Kings.
Šanci na to stát se hrdinou, měl Marner v posledním zápase proti Ottawa Senators, kdy ho Mike Babcock přesunul do formace s Patrickem Marleauem a Nazemem Kadrim.
V jeden okamžik měl puk na hokejce a ocitl se úplně sám před brankářem Craigem Andersonem. Jenže…
„Puk ke mě přišel velmi nečekaně,“ popisuje Marner. „Snažil jsem se rychle vystřelit a poslat to nahoru, ale on předvedl skvělý zákrok,“ dodává.
Toronto nakonec podlehlo Ottawě 3:6.
„Nezáleží na tom, s kým z této šatny hrajete,“ říká Marner, který v neděli trénoval v řadě s Dominicem Moorem a Mattem Martinem. „Chcete jenom jít na led a pokaždé předvést to nejlepší.“
„On je prostě superstar,“ říká Matt Martin. „Věci se teď nevyvíjejé správně, ale on je pořád pozitivní a pořád se usmívá. Vždycky měl pozitivní povahu. Bude v pohodě,“ myslí si Martin.
Patrick Marleau je přesvědčen, že Marner své špatné období překoná a ve výsledku ho ještě posílí.
„V kariéře si tím musí projít každý,“ říká Marleau. „Nejdůležitější je, zda se stále dostává do svých šancí a má puk na hokejce. Pak si ho body najdou,“ nechal se slyšet zkušený veterán.
 
 
 
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -