- Reklama -

Connor McDavid podepsal s Oilers tříletou nováčkovskou smlouvu

- Reklama -

Byla to jen otázka času. Poté, co jej Edmonton Oilers podle očekávání zvolili jedničkou letošního draftu, a s vědomím, že druhý v pořadí Jack Eichel už má smlouvu s Buffalem v kapse, se opěvovaný centr Connor McDavid v pátek také dočkal svého prvního profesionálního kontraktu v NHL. Osmnáctiletý útočník poté vyjel na led Rexall Place a sklidil od zhruba tří tisícovek fanoušků ohromný aplaus. V Edmontonu jej hýčkají jako rockovou hvězdu.
Oilers se rozhodli otevřít třetí den svého rozvojového kempu veřejnosti a do haly dorazila velice slušná návštěva. Diváci hltali každý krok nového spasitele, za jakého je McDavid všeobecně považován. Lidé aplaudovali při každé jeho střele, dokonce už během rozcvičky, kdy kroužil po ledě a střílel na prázdnou branku. „Nikdy jsem nic takového nezažil. Bruslil jsem po ledě, střílel na prázdnou branku a lidé oslavovali. Byla to zábava. Podpora, jakou mi projevují, pro mne hodně znamená. Je vzrušující, jak jsou lidé z nových Oilers nadšení,“ ocenil příznivce.
Ještě před tréninkovou jednotkou se klub s talentovaným mladíkem dohodl na podmínkách tříleté nováčkovské smlouvy. Podle stanice TSN by si mohl McDavid se všemi bonusy vydělat až 3, 775 milionu dolarů ročně. „Je to velmi výjimečný okamžik. Mám za sebou bláznivé týdny, nejprve den draftu, teď podpis první profesionální smlouvy. Jsem velmi poctěn,“ svěřil se novinářům.
Mladíci Oilers se na ledě potili při nejrůznějších cvičeních zhruba hodinu. Šestidenní kemp pokračuje v sobotu a neděli, všechny zbývající tréninky i závěrečný turnaj jsou otevřeny veřejnosti. „Bylo to úžasné. Opravdu jsem nevěděl, co mám čekat. Nedělali jsme nic zvláštního, byl to prostě jen páteční trénink. Bylo skvělé, že lidé přišli a fandili,“ poděkoval McDavid ještě jednou fanouškům.
Během tří sezón v juniorské OHL nastřílel za tým Erie Otters 97 branek a nasbíral 285 bodů, to vše stihl za 166 zápasů. Edmonton v něm vidí zachránce, jenž má klubu pomoci k úspěchům poté, co Oilers za posledních devět let ani jednou nepostoupili do play-off.
„Jak bych mohl být unaven, když jsem právě podepsal svou první smlouvu v NHL?,“ smál se McDavid při dotazu, zda už není z obrovského očekávání a pozornosti přeci jen unavený. „O tomhle jsem snil, tak se snažím si to užít. Máme tu spoustu legrace, tvrdě pracujeme a je hezké, že nás fanoušci podporují,“ dodal.
„Fanoušci jsou natěšení a taky by měli být. Oilers jsou právě teď vzrušující organizace,“ je přesvědčen největší talent své generace. Po skončení kempu se vrací domů do Ontaria, aby se připravoval na svou premiérovou sezónu v nejslavnější lize světa.
„Chci být větší, silnější, rychlejší, protože to je důležité. Když chci hrát na vyšší úrovni, musím být právě takový. Na tomhle teď musím pracovat. Nebudu moc odpočívat, potřebuju zesílit, jak jen to půjde. Potřebuji se dostat do rytmu a denní rutiny,“ odhaluje své plány na léto.
„Zda věřím, že bude hrát Connor příští rok v NHL? Ano. On sám dobře ví, že si to musí nejprve zasloužit. Ale když uvážím jeho schopnosti, jeho minulost, očekávání, kterým musel na každé úrovni čelit, je schopen toho dosáhnout,“ říká nový kouč Edmontonu Todd McLellan. „Očekáváme, že se o místo popere a bude v příští sezóně v našem týmu.“
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -