- Reklama -

Dacjuk se opět zapojil do tréninku Detroitu, úvod sezóny zřejmě nestihne

- Reklama -

Hokejisty Detroitu čeká další sezóna, ve které chtějí potvrdit dobré renomé z posledních let. V jejím úvodu se však budou muset obejít bez klíčové opory své ofenzivy. Pavel Dacjuk si hned v prvním přípravném utkání Red Wings (22. září) při hitu pittsburghského zadáka Roba Scuderiho vykloubil pravé rameno.
Dobu potřebnou k dokončení jeho rekonvalescence odhadují lékaři ještě na dva až tři týdny a pokud se tyto prognózy opravdu potvrdí, bylo by to poprvé v Dacjukově kariéře, co přijde o úvodní buly v prvním utkání nové sezóny National Hockey League.
Rudá křídla musí počítat s variantou, že centra elitního útoku nebudou mít k dispozici minimálně v šesti utkáních. „Nedá se nic dělat, zranění jsou součást hry,“ konstatoval hlavní kouč Mike Babckock. „Radost z toho rozhodně nemáme, ale je to příležitost pro ostatní hráče.“
Nicméně Dacjuk se léčí velice rychle a v pátek se znovu zapojil do tréninkového procesu s týmem. „Je fajn být zase zpět mezi spoluhráči. Snažím se držet tempo, ale ještě to není ono. Pořád mě to trápí. Budu potřebovat víc času, abych se v klidu doléčil a byl stoprocentně připraven,“ uvedl Dacjuk.
Ruský forvard se na ledě domácí haly Joe Louis Arena zúčastnil řady cvičení. Zatím ale nosí bezkontaktní dres, což znamená, že mu ostatní hráči nemohou jít do těla. I tak to ale byl jeden z důležitých kroků k tomu, aby se vrátil do sestavy.
Není divu, že z něj po tréninku vyzařoval optimismus. „Je to posun. Je fajn, že mohu trénovat s týmem a držet tak krok se spoluhráči. To mi vyhovuje,“ sdělil Dacjuk zvědavým novinářů. „Nemohu sice moc střílet, ale můžu bruslit,“ dodal na závěr.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -