- Reklama -

Další Češi u zkoušek: Jan Hejda, Tomáš Fleischmann

- Reklama -

Ze sedmi českých hokejistů v NHL, kteří zůstali po skončení minulé sezóny bez smlouvy, dostanou minimálně tři ještě šanci přesvědčit o svých schopnostech kluby zámořské soutěže. Po Martinu Havlátovi, jenž dostal pozvánku do přípravného kempu Floridy, podepsali zkušební smlouvy také obránce Jan Hejda v Chicagu a útočník Tomáš Fleischmann v Montrealu.
Hejda by u Jestřábů mohl teoreticky nahradit méně šťastného kolegu Michala Rozsívala a obsadit „záložní“ post zkušeného zadáka do třetí obranné dvojice. Elitní defenzivní páry Blackhawks jsou prakticky dané, v silně vytěžovaném kvartetu předešlého ročníku jen Johnnyho Oduyu nahradil ex-dallaský Trevor Daley. O místa za nimi si říkají především Trevor van Riemsdyk s Davidem Rundbladem, Hejda by se mohl stát případnou pojistkou.
Slávistický odchovanec působí v NHL od roku 2006, kdy začínal v Edmontonu. Čtyři sezóny poté strávil v Columbusu, stejnou dobu v Coloradu. Z 627 startů vytěžil 135 bodů, v play off odehrál deset utkání.

Tomáš Fleischmann byl na konci února po necelých čtyřech sezónách prožitých na Floridě vyměněn do Anaheimu, ale ani tam s ním už nepočítají. Útočník se zkušenostmi z 581 utkání v NHL teď zkusí štěstí v tréninkovém kempu Habs. Kanadskému celku může nabídnout svoji univerzálnost, kromě svého tradičního postu na křídle je schopný zaujmout i post centra. U Panterů se navíc přeškolil na defenzivnější úlohy, nastupoval ve speciální formaci pro oslabení.
Statisticky nejlepší sezónu předvedl kopřivnický rodák před čtyřmi roky, když se na Floridě uvedl 27 brankami a 34 asistencemi. V NHL Fleischmann celkově posbíral 310 bodů, kromě celků z poslední sezóny oblékl také dresy Washingtonu a Colorada.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -