- Reklama -

Když ani 29 gólů nestačí. Pořád je na čem pracovat, tvrdí Tomáš Tatar

- Reklama -

Před třemi lety ho znal jen málokdo, dnes platí slovenský útočník Tomáš Tatar za jednoho z nejtalentovanějších střelců v NHL. Mladý forvard nasázel v loňském ročníku 29 branek, což mu zajistilo vstupenku do elitní společnosti dvaceti nejlepších kanonýrů sezóny. A to i přesto, že na ledě strávil v průměru jen něco málo přes 16 minut na zápas.
Ale tím výčet jeho individuálních úspěchů nekončí. Rodák z Ilavy byl zároveň nejpilnějším střelcem na soupisce Detroitu, zatímco v počtu získaných bodů (56) ho předčily pouze klubové ikony Henrik Zetterberg a Pavel Dacjuk. Tatar si vydobyl respekt ze strany svých spoluhráčů i protivníků, sám ale přiznává, že jeho hra stále trpí několika nešvary, na kterých musí zapracovat.
„Každý z nás se chce zlepšovat, potírat svoje slabiny. Nikdy nevíte, jaká překvapení vám přichystá další sezóna, osobně však cítím, že v té následující musím zapracovat především na tom, aby se mi vyhýbaly výkonnostní výkyvy,“ upozornil čtyřiadvacetiletý útočník, který byl s třemi přesnými zásahy nejlepším střelcem Red Wings i v průběhu v play off.
„Neberte mě špatně. Nechci tím říci, že jsem byl s minulou sezónou nespokojený. Prostě jenom cítím, že v některých ohledech to pořád nebylo ono. Jako profesionální hokejista musíte v každém utkání podat stoprocentní výkon. To se mi nedařilo, a proto se chci polepšit. Přes léto jsem tvrdě trénoval a tak doufám, že svému slovu dostojím.“

I přes jeho vydatný gólový příspěvek, kterým podpořil Rudá Křídla v bojích o účast v play off, se Tomáš Tatar v určitých fázích minulé sezóny herně trápil. „Třebaže se necítíte úplně v pohodě a věci nejdou podle vašeho plánu, vždy můžete svému týmu pomoci, když budete na ledě činit správná rozhodnutí. Sezóna je dlouhá a snad nikdo se nemůže všech 82 zápasů vést na vlně euforie,“ upozornil mladý forvard.
Zatímco soupiska Detroitu nedoznala přes léto radikálních změn, na střídačce týmu došlo doslova k zemětřesení. Po deseti letech si balil kufry trenér Mike Babcock, kterého ve funkci nahradil Jeff Blashill, do té doby kouč záložního celku Grand Rapids.
Samotný Tatar není z této změny nijak rozmrzelý. Právě naopak. Pod Blashillovým vedením dosáhl v roce 2013 na Calder Cup pro vítěze AHL.
„V American Hockey League odvedl pořádný kus práce. Dokázal vybudovat vítězné mužstvo a věřím, že se mu to povede i tady v Detroitu. Máme k dispozici skvělý tým vedený zkušenými lídry, navíc přes léto jsme posílili o další dva hráče (Brad Richards, Mike Green), kteří ještě zvýši kvalitu naší soupisky. Všichni už se těšíme na začátek nové sezóny,“ dodal Tatar.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -