- Reklama -

Drouinovi došly prachy i nálada

- Reklama -

Parafrázi na text písně od kapely Mňága a Žďorp jsme si vypůjčili do titulku k ilustrování současné situace Jonathana Drouina. Dvacetiletý útočník od konce prosince nenastupuje v NHL a od středy odmítá nastoupit i v nižší AHL, za což ho Tampa Bay do odvolání vyškrtla z výplatní listiny.
„Navrhli jsme Tampě, že by Jonathan vynechal příštích pár zápasů AHL, aby se vyhnul možnosti zranění, které by mohlo ohrozit případnou výměnu; přitom by ale pokračoval v trénincích (s mužstvem Syracuse). Lightning bohužel tento rozumný požadavek odmítli, jenže Jonathan nechce riskovat,“ vysvětluje hráčův agent Allan Walsh.
Když byl Drouin koncem prosince po opuštění marodky poslán na farmu Blesků, vyšlo najevo, že třetí muž draftu 2013 už od listopadu žádá o možnost odejít do jiného klubu. Generální manažer Steve Yzerman jeho přání chápal, ale s přihlédnutím ke klubovým zájmům ho pochopitelně nebyl ochotný pustit „za hubičku“. Partnera k jednání mezi svými kolegy ale zatím nenašel.
„Aktivně pracuji na jeho výměně, ale nenechám se k ní tlačit. Máme v plánu dojednat trejd, který nám pomůže, ale nikdy jsme neřekli, že k němu máme blízko,“ říká Yzerman. „Všichni máme nějaké možnosti, jak se rozhodnout. Ať už s jeho chováním souhlasím nebo nesouhlasím, Jonathan je 20letý profesionální hokejista. Chápu, že se chce rozhodovat podle svého, ale já jsem tu od toho, abych jeho rozhodnutí soudil.“
Za Tampu letos Drouin odehrál devatenáct zápasů, v nichž zaznamenal dvě branky a šest asistencí. V dresu Syracuse Crunch se představil sedmkrát s bilancí 2+1. Jeho vystoupení za záložní tým Blesků si kromě tradičních diváků nenechalo ujít ani spousta skautů klubů NHL. Agent Walsh věří, že situace jeho  klienta se brzy vyřeší.
„Ve světle nejnovějšího vývoje je v nejlepším zájmu obou stran, aby Tampa Jonathana vyměnila. Nevidíme důvod, proč by měl Jonathan v organizaci pokračovat na libovolné pozici. Nebudeme věc nadále komentovat, protože očekáváme od Lightning výměnu, která se bude Jonathana týkat,“ uzavírá Walsh.
Yzerman ohledně dalšího působení bývalého kanadského juniorského reprezentanta v klubu tak kategorický není. „Nechávám dveře otevřené. Když se zeptáte jakéhokoliv hráče v kabině, řekne vám, že v určitém období své kariéry byl frustrovaný svojí situací. V lize je jen pár hokejistů, kteří nic takového nezažili a nepřáli si dostávat víc prostoru na ledě. Myslím si však, že trenér Jon Cooper odvádí skvělou práci v zapojování našich mladíků do hry.“
„Když se podívám zpětně na draft, začátek loňského ročníku i této sezóny, v takovéhle pozici jsme si Jonathana pochopitelně nepředstavovali. Musíme se s tím ale nějak vyrovnat,“ uznává Steve Yzerman.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -