- Reklama -

Lightning utnuli vítěznou sérii Chicaga a prodloužili svoji úspěšnost

- Reklama -

Dva z nejúspěšnějších celků NHL posledních dnů se ve čtvrtek večer potkaly na Floridě. Domácí Tampa Bay porazila Chicago 2:1 a prodloužila svou vítěznou sérii na sedm zápasů. Hosté naopak prohráli až po dvanácti utkáních od 27. prosince, což byla jejich nejdelší série v historii!
Hlavní hvězdou zápasu byl obránce Victor Hedman, který přihrál na obě branky domácích, o které se postarali Anton Stralman a Nikita Kučerov.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Chicago přitom začalo výborně, už po 43 vteřinách zápasu otevřel skóre Artěm Anisimov po akci Patricka Kanea. Pak ale Tampa Bay svoji defenzívu vyztužila a hlavně eliminovala elitní útok hostů Jonathan Toews – Marián Hossa – Andrew Shaw, kterému za celý zápas dovolila jen dvě střely na branku.
„Hráli hodně nadoraz celý zápas. Bylo složité dostat se k bráně, natož si vypracovat nějakou šanci. Hráli jsme si až moc s pukem ve středu hřiště,“ litoval po zápase Anisimov.
Celkem Tampa přestřílela soupeře 33:18. O vymazání prvního útoku Chicaga se postarala lajna J.T. Brown – Valtteri Filppula – Ryan Callahan.
„Vždy je výzva hrát proti první řadě soupeře. Je vzrušující být v téhle důležité roli a přistoupili jsme k tomu zodpovědně. Věděli jsme, že pokud svou práci odvedeme dobře, máme šanci zápas vyhrát,“ řekl po zápase Callahan.
„Odvedli dobrou práci, vůbec soupeře nechtěli pustit k puku. Vyhecovali tím i nás ostatní,“ chválil spoluhráče Hedman.
Švédský zadák byl v první třetině u vyrovnávací branky Tampy, když jeho střelu od modré šikovně tečoval Anton Stralman. Brzy poté se mohli domácí dostat i do vedení, ale šanci Browna gólman Corey Crawford zneškodnil akrobatickým zákrokem.
Poté uspěl i proti dobré příležitosti Stevena Stamkose. Blesky se tak radovaly až v závěru druhé třetiny, kdy v přesilovce skóroval z pravého kruhu pro vhazování Nikita Kučerov. A další branka už v zápase nepadla.

„Byl to náš možná nejlepší zápas sezóny. Hráli jsme naplno celých 60 minut a po zásluze jsme byli odměněni, takhle se má hrát. Ještě pořád spousta zápasů zbývá, ale pokud budeme hrát takhle, budeme v pohodě,“ radoval se po zápase obránce Blesků Stralman.
„Porazili jsme úřadující šampiony, kteří dvanáct zápasů neprohráli. Na druhou stranu, byl to jen zápas číslo 47,“ dodal Hedman.
„Makali jsme tvrdě, ale některé věci se nám nedařily. Domácí hráči byli hodně rychlí a šikovní,“ řekl po utkání brankář hostí Crawford.
„Tampa má hodně šikovných hráčů. V podstatě mají stejný tým jako před rokem, což už samo o sobě mluví za vše. Myslím si, že skončí ve Východní konferenci pořádně vysoko,“ vyzdvihl kvality vítězů obránce Blackhawks Niklas Hjalmarsson.
Oba týmy se v Amalie Arena potkaly poprvé od pátého utkání ve finále Stanley Cupu, které Chicago loni na jaře vyhrálo. „Odehráli jsme dobrý zápas, ale vyměnil bych to vítězství za to, co nám provedli v posledním finále,“ řekl trenér Tampy Bay Jon Cooper.
„Dnes byli Lightning jasně lepším týmem,“ uznal trenér Chicaga Joel Quenneville. „My jsme si nevytvořili moc šancí, nevyvinuli jsme takový tlak na bránu, jak jsme si představovali.“

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -