- Reklama -

Eliáš s Palátem jedinými střelci svých týmů

- Reklama -

Po jednozápasové zdravotní pauze se Patrik Eliáš v sobotu vrátil do sestavy New Jersey a hned se uvedl gólem. Bohužel to byla jediná branka, kterou Ďáblové z 34 pokusů washingtonskému Bradenu Holtbymu vstřelili. S Capitals prohráli 1:4 a ztrácejí na ně čtyři body.
Eliáš v sedmé minutě baseballovým způsobem zakončil Zubrusovu akci a srovnával na 1:1 (video: gól Patrika Eliáše). Tento stav se změnil až v polovině utkání, kdy tým z americké metropole udeřil dvakrát během necelých čtyř minut. Na Holtbym si v závěrečné třetině vylámal zuby i Jaromír Jágr, který rovněž vynechal předchozí zápas.
S podobnými pocity jako jeho krajané z New Jersey odjížděl do šatny také Ondřej Palát z Tampy. Rovněž on byl jediným, kdo držel zplihlý prapor svého týmu, jenž před vlastními fanoušky přivítal Columbus. Lightning doma padli po pěti předchozích úspěších, Blue Jackets poprvé v sezóně vyhráli třikrát po sobě.
Ještě jedna věc byla podobná s výše zmiňovaným střetnutím, rovněž Sergej Bobrovskij si připsal třiatřicet zákroků. Vítkovický odchovanec ho překonal až minutu a čtvrt před sirénou z prostoru mezi kruhy, čímž uzavřel skóre na 1:3 (video: gól Ondřeje Paláta). I přes prohru zůstávají Blesky na čele ligové tabulky.
Na seznamu sobotních střelců původně figuroval ještě jeden krajánek, přesilovková trefa Milana Michálka ale byla později připsána Davidu Legwandovi. Oba hráči lehce tečovali Karlssonovu střelu. Senátoři při snaze o přerušení čtyřzápasové série porážek dlouho drželi s Pittsburghem krok (i přes dvě branky Jevgenije Malkina), ale nakonec se nedočkali ani bodu. Dvě minuty před vypršením normální hrací doby vypálil z pravého kruhu vítězný projektil Christian Ehrhoff.
Nabil mu Sidney Crosby, který se tím odtrhl od Jakuba Voráčka v čele statistik, nakonec je ale oba přeskočil ještě někdo jiný. Nejproduktivnějším hráčem soutěže je momentálně její nejlepší střelec Tyler Seguin. Útočník Dallasu mohl včera poměřit síly se svým oblíbeným soupeřem a dvěma góly a asistencí prokázal, že proti Montrealu se mu daří i nadále. Seguinova letošní bilance už činí 35 bodů z 27 startů.
Za Canadiens se hned při své premiéře v NHL trefil Sven Andrighetto, švýcarskému zelenáči vypracovali šanci Tomáš Plekanec s Jiřím Sekáčem. Habs po porážce 1:4 spadli na třetí příčku v Atlantické divizi.
Předstihli je Detroit, který otočil nepříznivě se vyvíjející duel s NY Rangers. Svěřenci Mikea Babcocka po dvaceti minutách prohrávali 0:2, ale ve druhé třetině dvěma brankami v rozmezí minuty srovnali a po přestávce dovršil obrat Darren Helm. Svému trenérovi tím věnovali 500. výhru, díky níž se Babcock vyrovnal v historických tabulkách osmnáctému Toe Blakeovi.
Po čtvrtině soutěže si Blackhawks přáli být na čele Centrální divize, povedlo se jim to až se sedmizápasovým zpožděním. Symbolicky v přímém souboji o první příčku s Predátory, které porazili 3:1. Dvě branky zařídil v poslední době nepříliš produktivní Marián Hossa, dva body si připsal také Brandon Saad (1+1).
Jestřábi si při hlídání svých pozic musí dávat pozor také na Bluesmany s novým mužem mezi tyčemi. Ve čtvrtek proti Nashvillu ještě Martin Brodeur neuspěl, včera s NY Islanders už mohl slavit výhru. Do klece St. Louis se sice původně postavil Jake Allen, ale po prvním dějství a třech inkasovaných gólech přenechal místo zkušenějšímu kolegovi.
S Brodeurem za zády se probudila i ofenzíva mužstva – nejprve vymazala hrozivě vypadající manko, v závěrečném dějství zařídila další tři zásahy do černého. Pod výsledkem 6:4 jsou nejvýrazněji podepsány přesilovkové formace, které využily tři z pěti nabídnutých příležitostí, nejvíce pak dvougólový Paul Stastny.
Jonathana Berniera jsme včera zmiňovali v nehokejové a nepříliš lichotivé souvislosti, dnes o něm můžeme psát v záležitosti, které rozumí mnohem více. Torontského brankáře otestovali hokejisté Vancouveru 46krát, ale úspěšní byli pouze dvakrát (při akci bratrů Sedinových k tomu přispěl i Radim Vrbata). Maple Leafs však měli vývoj kanadského derby pevně pod kontrolou, v polovině utkání vedli o čtyři branky a v závěru ještě poslali jeden puk do opuštěné klece. Canucks nevyužili šest přesilovek.
V tabulce Atlantické divize jsou Javorové listy čtvrté s 31 body, Boston hned za nimi je na tom stejně. Svěřenci Claudea Juliena po třech porážkách na kalifornském turné v sousední Arizoně našli ztracenou niť a především střeleckou mušku, červené světlo rozsvítili pětkrát. Dvakrát byl za světlonoše Brad Marchand. David Pastrňák poprvé od svého povolání z farmy sledoval utkání pouze z tribuny.
Coyotes prohráli před vlastními fanoušky posedmé v řadě, což je nový klubový rekord – a to včetně období, kdy ještě vystupovali ve Winnipegu jako původní Jets.
Jednička letošního draftu Aaron Ekblad si upevnila svoji pozici nejproduktivnějšího nováčka mezi obránci, když asistovala u všech tří branek Floridy v utkání s Buffalem. Šavlím poté nepomohlo už ani to, že po 214 minutách (tedy více než třech celých zápasech) se jim konečně podařilo najít recept na Roberta Luonga. Překonali ho totiž pouze dvakrát. Michalu Neuvirthovi v kleci Sabres napočítali 34 zákroků.
Shodným výsledkem 3:2, jen ve prospěch hostů, skončilo střetnutí mezi Calgary a San Jose. Žraloci, kteří byli minulý týden ve středu na počátku čtyřzápasové vítězné šňůry Flames (tehdy prohráli 0:2), ji tedy také ukončili. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, na tu správnou pro muže v bílých dresech ho v 50. minutě ukotvil Patrick Marleau. Jiří Hudler asistoval u jedné branky Plamenů.
Obhájci titulu z Los Angeles před vlastními fanoušky nečekaně klopýtli s Philadelphií, která na výhru venku čekala dlouhých devět utkání. Sedmatřiceti zákroky jí k ní dopomohl Steve Mason, brankami Claude Giroux a Wayne Simmonds. Králové v předchozích dvou startech vyprovodili soupeře s nulou, teď hrozila jim, než se ve 45. minutě prosadil Justin Williams.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -