- Reklama -

Fanoušci Blues si zvykají na přítomnost legendy. Brodeur oslavil první výhru doma

- Reklama -

Dlouho ho vnímali jako soupeře, i když se s New Jersey se kvůli umístění v jiné konferenci často neutkávali. Teď si fanoušci St. Louis zvykají na Martina Brodeura jako na svého brankáře. Mohutné skandování „Marty, Marty“ svědčí o tom, že ho přijali. Kanadská legenda nastoupila v pondělí do třetího utkání v dresu Blues a nový tým dovedla ke druhé výhře.
Pondělní duel byl prvním Brodeurovým na domácí půdě. Scottrade Center si dvaačtyřicetiletého gólmana okamžitě oblíbil. Rodák z Montrealu se za to vděčnému publiku odvděčil. Bluesmanům pomohl upevnit první příčku v Centrální divizi a sám si připsal 690. vítězství v kariéře.
„Nevěděl jsem, co tady očekávat,“ přiznal Brodeur, jemuž činovníci St. Louis nachystali na kostce nad ledem uvítací video. „Všechno je to o vyhrávání. Když vítězíte, fandové dovedou být trochu vřelejší. Ocenili mě před utkáním krátkým videem, což jsem nečekal. Povedlo se to, jsem šťastný. Při první návštěvě tady jsem nezklamal. Hráli jsme skvěle, odvedl jsem svůj díl.“
Populární brankář zaznamenal 41. triumf proti Floridě Panthers, která prohrála v St. Louis 2:4. Druhé vítězství v sezóně poslalo na Brodeurův účet podruhé prémii 20 tisíc dolarů. K poměrně nízkému základnímu platu 700 tisíc dolarů hrubého bude zkušený gólman inkasovat bonusy za každý bod, který pro St. Louis vychytá.
Blues hráli v pondělí bez Alexandra Steena, který stojí kvůli zranění ve spodní části těla. David Backes opustil zápas v první třetině, vrátil se, ale znovu odešel v průběhu třetí herní části, kdy ho trefil tečovaný puk do úst.
Jinak byl ale zápas pro domácí spíše příjemnou záležitostí. Skóre otevřel ve 12. minutě Maxim Lapierre, o šest minut později zvýšil na 2:0 Ian Cole. Hosté se pak zvedli a po gólech Bjugstada, kterému asistoval Tomáš Fleischmann, a Aarona Ekblada srovnali.
St. Louis rozhodlo o svém vítězství v posledních dvou minutách. V čase 18:06 tečoval zdařile Jackmanovu střelu Chris Porter, který tak v souboji zkušených gólmanů rozesmutnil Roberta Luonga. Ten už v kleci Panthers nebyl, když domácí jistili vítězství trefou do prázdné brány půl minuty před koncem základní hrací doby.
„Těžký způsob porážky,“ smutnil brankář Luongo. „Vrátili jsme se do zápasu, vybojovali jsme si to. Taková prohra vám zlomí srdce. Samozřejmě, první gól byl nepřijatelný,“ řekl k situaci, kdy ho Lapierre nachytal po objetí branky.
„Nebyli jsme spokojeni s tím, jak jsme hráli. Ukázali jsme ale charakter, když jsme se dokázali vrátit proti tak tvrdému týmu v tak náročné hale,“ dodal na závěr.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -