- Reklama -

Fleischmann opouští Jágra, jde za bývalým trenérem

- Reklama -

Ani si spolu nestihli zahrát a už se loučí. Příchod Jaromíra Jágra spolu s návratem uzdraveného Brandona Pirriho způsobil, že Florida má najednou přetlak v ofenzívě. Při hledání řešení padla volba na Tomáše Fleischmanna, kterého čeká stěhování do Anaheimu. Kačeři výměnou nabídli Danyho Heatleyho (rovněž forvarda, jenže nastupujícího v tomto kalendářním roce pouze na farmě) a třetí volbu v letošním draftu.
U Kačerů se Fleischmann potká s krajanem Jiřím Sekáčem, který za ně po nedávném trejdu z Montrealu stihl odehrát zatím jen dvě utkání, ale především s Brucem Boudreauem. Tedy trenérem, pod jehož vedením se mu docela vedlo na začátku kariéry ve Washingtonu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pro Fleischmanna budou Ducks čtvrtým zaměstnavatelem v NHL. Moc dlouho se u nich ohřát nemusí, běží mu totiž poslední rok ze čtyřleté smlouvy za osmnáct miliónů dolarů. Panterům se letos za vyplacenou mzdu zatím odvděčil sedmi brankami a čtrnácti asistencemi v 52 utkáních. Sedm zápasů strávil na tribuně, další dva vynechal ze zdravotních důvodů. Celkově má kopřivnický rodák v zámoří odehráno 567 utkání, nedávno pokořil hranici tří set bodů.
Heatley dostal od Kačerů příležitost k restartu kariéry před startem aktuálního ročníku, kdy s kalifornským klubem podepsal smlouvu za milión dolarů. Začátek sezóny ale strávil na marodce s třísly, následně střídal zápasové aktivity s pobyty na tribuně. V půlce listopadu si znovu poranil třísla, na konci roku přišel definitivní přesun na farmu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -