- Reklama -

Forsberg dělá čest svému jménu

- Reklama -

Predátoři se po 16 letech rozloučili s trenérem Barrym Trotzem a zahájili novou kapitolu svých dějin. A odstartovali ji pěkně zostra. Asi ani ti největší optimisté neočekávali, že na začátku listopadu to bude právě klub se sídlem v Nashvillu, který povede Centrální divizi. V 11 zápasech si Predátoři připsali sedm vítězství a pouze ve dvou případech vyšli bodově naprázdno.
Překvapením jsou i výkony dvacetiletého Švéda Filipa Forsberga.
Rodák z Ostervaly byl v roce 2011 draftován Washingtonem, jako celkově 11. v pořadí. Nicméně za tento klub neodehrál jediné utkání, ještě před svojí premiérou v NHL byl totiž vyměněn právě do Nashvillu. Stalo se tak v dubnu 2013.
Ale ani pod taktovkou Barryho Trotze si příliš nezahrál. Loni naskočil pouze do 13 utkání, navíc času na ledě příliš nedostal. Náladu si spravil na mistrovství světa juniorů, které se konalo v jeho domovině. S národním týmem vybojoval stříbrné medaile, sám byl jmenován nejužitečnějším hráčem turnaje. Tohoto ocenění se mu dostalo jako prvnímu švédskému hokejistovi od roku 2004.
Ale letos, to už je úplně jiná písnička. Pod vedením nového kouče Petera Laviolettea se Forsberg nejenže usadil v sestavě Predátorů, ale dokonce si proklestil cestu až do první formace. V elitním útoku nastupuje na levé křídle po boku Mikea Ribeira a Jamese Neala.
„Abych byl upřímný, žádný přesný plán pro stavbu týmu jsme neměli. V průběhu přípravy jsme postupně den co den sbírali poznatky a skládali střípky do skládačky. Od nováčkovského kempu přes náš kemp až po začátek sezony nám Filip neustále dokazoval, že je schopný se každým zápasem zlepšovat,“ řekl Laviolette. „Do hry vnáší jiné herní prvky než Mike s Jamesem, takže se vzájemně skvěle doplňují.“
Jak se už před sezonou dalo očekávat, Laviolette vnesl do hry Predátorů ofenzivnějšího ducha. I když je pravda, že základními kameny týmu zůstávají obránce Shea Weber a brankář Pekka Rinne.
„Díky trenérské změně začínali všichni, včetně mě, s čistým štítem. Navíc nové pojetí hry mi sedí víc: hrajeme útočnější, rychlejší a agresivnější hokej. To se mi libí,“ řekl Forsberg, který není nijak spřízněný se svým slavnějším krajanem.
Jak už bylo řečeno, loni toho mladý forvard v NHL příliš nenahrál. Většinu času strávil na farmě v Milwaukee.
„Byla to pro mě cenná zkušenost. Ale je pochopitelné, že vracet se mi tam zrovna dvakrát nechce. I když je teprve začátek sezony, zatím to vypadá nadějně. Spoluhráči z formace mi hodně pomáhají si přivyknout. Já se zase snažím makat naplno a co nejvíce jim vypomáhat. Jsou to dva nejzkušenější hráči v našem týmu, takže se s nimi snažím držet krok,“ řekl Forsberg.
A to se mu daří výborně. Je nejproduktivnějším hráčem Predátorů, nejvíce bodů nasbíral i mezi všemi nováčky. V tabulce pravdy je s 13 plusovými body dokonce nejlepším hokejistou celé soutěže!
Jméno Forsberg tak z NHL asi jen tak nevymizí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -