- Reklama -

Frolík s Pavelcem nedali Neuvirthovi šanci

- Reklama -

Zápas Buffala s Winnipegem přinesl zajímavé utkání českých brankářů. Lépe začal pro Buffalo Michala Neuvirtha, které vedlo od konce první třetiny 1:0, z vítězství se ale nakonec radoval domácí Winnipeg. Ke zlomu vedly tři branky ve druhé třetině, které padly v necelých pěti minutách.
Největší zásluhu na triumfu domácích mělo trio Scheifele – Frolík – Pavelec, vyhlášené za hvězdy zápasu. Jednadvacetiletý Mark Scheifele odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů v sezóně, když vstřelil dvě branky a na jednu nahrál. Michael Frolík gólem a asistencí potvrdil dobrou formu z posledních zápasů. Svůj díl přidal v bráně také Ondřej Pavelec, jenž kryl 27 střel hostů.
Jets přitom byli v úterý večer hodně oslabení. K již zraněným obráncům Zachu Bogosianovi a Tobymu Ernströmovi (oba zranění ve spodní části těla) přibyl čerstvě Jacob Trouba, který má problémy v horní polovině těla. Obraně tedy chyběli hned tři stálí zadáci.
Scheifele vstřelil aktuálně tři góly ve třech utkáních. Předtím skóroval ve 29 utkáních také jen třikrát. „Bylo to fajn,“ pochvaloval si své probuzení mladý útočník. „Myslím, že nejdůležitější je, že tým působil hladově od samého začátku. Vedlo to k mnoha šancím a povedenému zápasu.“
Dařilo se především útoku Marka Scheifeleho, po jehož boku nastupovali nalevo Mathieu Perreault a napravo Michael Frolík. Všichni tři nasbírali dohromady šest bodů (3+3). „Scheifele a Perreault jsou šikovní hráči,“ řekl uznale Frolík. „Umí najít volné prostory a tvořit hru.“
„Je to výborný střelec, jen to musí pouštět z hokejky rychle,“ řekl na adresu Scheifeleho trenér Paul Maurice. „Sebevědomí je u těchhle kluků hodně důležité. Měl by střílet, kdykoli se dostane do šance.“
Michal Frolík asistoval u druhé Scheifeleho trefy, předtím skóroval sám. Jako obvykle šlo o gól v oslabení. Jim Slater zatáhl podél pravého mantinelu puk a krásně českého forvarda uvolnil. Ten trefil horní roh Neuvirthovy branky. Se třemi góly v početní nevýhodě je Frolík průběžně nejlepší v NHL.
„Oslabení chcete hlavně ubránit, ale když už máte šanci, chcete ji využít,“ řekl český útočník.
Jediným nespokojeným Čechem tak byl v úterý večer v MTS Centre brankář Buffala Michal Neuvirth, jenž pustil z 36 střel domácích za záda pět puků. „Očekával jsem trochu víc, než jsem dneska předvedl,“ přiznal sebekriticky.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -