- Reklama -

Gary Bettman: Kojoti nemůžou zůstat a nezůstanou v Glendale

- Reklama -

Gary Bettman se přimlouvá u politiků, aby přispěli Arizoně na novou halu. Ligový komisař napsal v úterý dopis senátorovi Steveu Yarbroughovi, aby politici pomohli s výstavbou nové hokejové arény. Kojoti podle jeho názoru chtějí zůstat v lokalitě Phoenixu, stávající umístění v Glendale ale není dlouhodobě udržitelné.
Aby Coyotes uspěli, musí mít novou arénu,“ napsal Bettman. „Nemohou zůstat a nezůstanou v Glendale.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Mužstvo podle ligového šéfa nemůže zůstat ve finančním a marketingovém „limbu“ a potřebuje rozhodnutí o zajištění stavby nové haly. Vybídl legislativní lídry, aby podpořili návrh zákona senátora Boba Worsleyho, který by zajistil Kojotům až poloviční daňovou úlevu při stavbě.
Tým Arizona Coyotes aktuálně hraje v Gila River Areně, stále se ale nemůže zbavit ekonomických problémů. Obeslaný senátor ihned odpověděl na Bettmanův dopis v tom duchu, že si určitě přeje setrvání Kojotů v jejich oblasti, nicméně takový návrh „není maličkost“.
Nevidíme velké nadšení ze strany veřejnosti k financování nové arény,“ napsal senátor.
Worsleyho návrh zákona čelí rovněž velké kritice ze strany republikánských senátorů. Jeden z nich, Anthony Kern, je proti zajišťování arény za cenu ohrožení jiných plánovaných akcí v Glendale. Návrh zákona už teď leží v senátu několik týdnů, což je známka o jeho nízké podpoře.
Tým Arizony oznámil už v listopadu, že má partnera pro stavbu arény. Mělo jít o Arizona State University a hala měla stát nedaleko školního areálu. Univerzita však minulý měsíc od předběžné dohody odstoupila. Místo pro halu se tedy musí vybírat znovu, zatím se hovoří o východním předměstí nebo centrální oblasti Phoenixu.
Bettman se ve své dopise chlubí tím, že stavba nové arény přinese do města až dva a půl tisíce pracovních míst a další tři tisíce stálých pracovních míst, až budou práce dokončeny a hala v provozu.
„Přinese to pracovní místa a udržitelný rozvoj, přičemž hokej značky NHL zůstane silnou a energickou zábavní alternativou pro šest miliónů obyvatel Arizony,“ argumentuje ligový komisař.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -