- Reklama -

Hagelin s Perronem si vyměnili dresy, Ducks získali ještě Clendeninga

- Reklama -

David Perron přišel do Pittsburghu z Edmontonu na začátku ledna 2015. V červenci se členem Penguins stal obránce Adam ClendeningCarla Hagelina (na snímku) poslali NY Rangers do Anaheimu při loňském draftu.  Až na několikadenní přesah u prvně jmenovaného se tedy dá říci, že žádný z nich nevydržel ve svém (dnes už bývalém) klubu déle než rok. Výměna, kterou v pátek domluvili generální manažeři Kačerů a Tučňáků, má především u obou útočníků zažehnout nový oheň.
„Perron potřeboval změnit scénu, všichni víme, že toho dokáže hodně. Potřebujeme někoho nažhaveného. Motivace by mu neměla chybět,“ věří anaheimský šéf Bob Murray.
27letý Perron si před dvěma roky během své nejproduktivnější sezóny (u Oilers) připsal 28 branek a 29 asistencí. O pět roků dříve v St. Louis také pokořil padesátibodovou metu. Kdyby ale v této sezóně pokračoval u Tučňáků stejným tempem jako dosud, dostal by se pouze ke třicítce.

Clendening, který je vzhledem k pouhým 23 startům z minulého ročníku stále pokládán za nováčka, by měl Kačerům okamžitě pomoci zalepit v defenzívě díry po zraněných Camu Fowlerovi a Simonu Despresovi. Až se oba marodi uzdraví, nový člen kádru se zřejmě přesune na farmu.
Hagelina si v Pittsburghu pamatují především jako soupeře z loňského play off, kdy je brankou v prodloužení pátého zápasu s Rangers poslal domů hned v úvodním kole. Švédský olympionik dvakrát po sobě nastřílel v základní části sedmnáct gólů, ale u Kačerů se letos prosadil pouze čtyřikrát.
„Má ohromný cit pro hru a může nastoupit s kýmkoliv,“ má zjištěno kouč Tučňáků Mike Sullivan. „Pomůže nám vylepšit náš tým.“
Rodák ze Södertälje má před sebou ještě tři a půl roku smlouvy s průměrným ročním příjmem čtyři milióny dolarů, ale největší část mzdy (pět mil. USD) si vybere už v tomto ročníku. Oběma novým členům Ducks vyprší kontrakt na začátku července. Z Perrona bude nechráněný volný hráč, Glendeningova práva budou stále patřit Penguins.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -