- Reklama -

Hemský začal sezónu dvěma body, nulou a dvěma asistencemi zazářil také Niemi

- Reklama -

Loni čekal na první gólovou trefu skoro až do konce listopadu. Aleš Hemský se v novém dresu trápil, po osmnácti zápasech měl na kontě pouhé dvě asistence. Letos vykročil do sezóny mnohem lépe, brankou a asistencí přispěl k výhře nad Pittsburghem 3:0. Vidět byla také čerstvá posila brankoviště Antti Niemi. Finský gólman byl spolu s Hemským vyhlášený hvězdou zápasu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvaatřicetiletý Fin, jenž přišel dělat do Dallasu konkurenci krajanovi Karimu Lehtonenovi, dokonale vychytal střelce Pittsburghu. Celkem si připsal 37 zákroků, k tomu přihrál na první a druhý gól!
„Myslím, že vypadal rychlý, nic skrz něj neprošlo. Na konci utkání pak měl několik opravdu dobrých zákroků,“ pochválil svého muže v masce trenér Hvězd Lindy Ruff.
Za první asistenci vděčil Niemi hlavně Aleši Hemskému. Český útočník se chopil vyraženého kotouče, zavezl jej přes celé kluziště a naservíroval Mattiasi Janmarkovi. Dvaadvacetiletý švédský nováček, jenž přišel v rámci výměny 1. března z Detroitu, tak prožil vydařený debut v NHL.
„Nebyl jsem tak nervózní, jak jsem předpokládal,“ uvedl mladý útočník. „Všechno je rychlé, ale přípravné zápasy byly skoro na úrovni zápasů v sezóně, takže myslím, že jsem se v nich hodně naučil.“

Slova chvály měl pro svého spoluhráče jeho nahrávač. „Janmark je rychlý a chytrý. Je to jeden z těch hráčů, kteří mohou hrát na obě strany. Je dobrý v defenzivě a umí se zapojit i do útoku,“ řekl pardubický rodák.
Také za druhou brankovou nahrávku může Niemi poděkovat hlavně Hemskému, který projel víc než půlku hřiště a pak přesnou ranou z dálky zavěsil. „Loni mi chvíli trvalo, než jsem přivyknul systému a vůbec všemu,“ porovnával letošní začátek s loňským český reprezentant. „Tento rok se cítím mnohem pohodlněji.“

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Normu jedné branky na každou třetinu dodržely domácí Hvězdy i ve třetím dějství, kdy využil druhou přesilovku v zápase loňský vítěz kanadského bodování Jamie Benn. Dallasu stačilo na tři góly 24 střel, Pittsburgh nevytěžil jediný zásah ze 37 pokusů.
„Chytal výborně,“ pochválil Niemiho v brance Stars Phil Kessel, jenž se v prvním utkání za Penguins ani z jedné ze svých šesti střel gólově neprosadil. „Měl pár dobrých zákroků, a když brankář předvádí takové zákroky, stává se to. Oba gólmani chytali dnes večer skvěle.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -