- Reklama -

Historický večer pro Joea Thorntona

- Reklama -

Když hrajete v lize hodně dlouho a na vysoké úrovni, dá se čekat, že nějaký ten milník nebo rekord pokoříte. Kdykoli se ale posunete v historickém pořadí před velikány, jako byl Gordie Howe, je to něco velmi speciálního.



Jeden takový posun včera zaznamenal útočník San Jose Joe Thornton. Žraloci včera přejeli Vancouver jednoznačně 7:2 a připsali si už šestou výhru v řadě, která je navíc katapultovala do čela celé Západní konference.
Fanshop týmu
Na 6:1 pro Sharks upravoval na konci druhé třetiny Kevin Labanc po přihrávce Joea Thorntona, pro něhož to byla gólová asistence číslo 1 050. Tím se na devátém místě historického pořadí odpoutal od legendárního Howea, který hrál v NHL v pěti různých dekádách a jemuž se přezdívalo „Mr. Hockey“.


To ale nebyl jediný posun pořadím, na který „Jumbo Joe“ včera dosáhl. Jednalo se o jeho zápas číslo 1541, čímž se dostal na patnácté místo před Johnnyho Bucyka a Shanea Doana. Devětatřicetiletý Thornton zároveň zapsal bod číslo 1 457, čímž taktéž na patnáctém místě vyrovnal Teemu Selänneho.

- Reklama -


„Nedokážu to ani slovy popsat. Jsem v kabině s hráčem, který je před Gordie Howem. To je šílené,“ kroutil hlavou Thorntonův spoluhráč Logan Couture. „Je to výjimečný hráč a je jím už dvě dekády. Myslím, že se mu nedostává uznání, jaké by si zasloužil. Je to prvotřídní hokejista,“ dodal na Thorntonovu adresu Couture. „Gordie byl výjimečný hokejista a skvělý člověk. To samé se ale dá říct i o Jumbovi,“ přidává se s chválou také Evander Kane.
„Posun na první místo je fajn, ale neznamená pro nás tolik jako úspěch, jakého Joe dosáhl,“ komentoval historický počin kouč Peter DeBoer. „Když překonáte někoho, jako je Gordie, je to velká věc, prostě neuvěřitelný úspoěch. A je úplně jedno, v čem jste ho překonali. Tohle si zaslouží uznání a oslavu. Všichni jsme nadšeni, že jsme mohli být u toho,“ dodal DeBoer.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -