- Reklama -

Hvězdy týdne: Matt Duchene, Mats Zuccarello, James Reimer

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni útočníci Matt Duchene (Colorado), Mats Zuccarello (NY Rangers) a gólman Toronta James Reimer.
První příčku v prestižní anketě obsadil Duchene, jenž byl nejproduktivnějším hráčem sledovaného období. Čtyřiadvacetiletý forvard se v něm osmi kanadskými body za čtyři góly a shodný počet přihrávek podílel na třech venkovních výhrách Avalanche.
Nejvíce se mu povedl úterní zápas ve Philadelphii. Především díky jeho dvěma gólům a jedné asistenci si Colorado odvezlo z ledu Wells Fargo Center vítězství 4:0. Třemi body se rodák z Haliburtonu předvedl také v sobotním duelu s Montrealem.
Až do minulého týdne sbírali Avs hlavně porážky, takže se v hokejových kuloárech začalo mluvit o změnách v sestavě. Klubové vedení prý bylo v podstatě smířeno s výměnou právě Matta Duchenea, kterého údajně zkusilo nabídnout Ottawě. Aktuální forma Duchenea je ale pádným důvodem k tomu, aby Avs jeho případnou výměnu ještě pečlivě zvážili.
10. listopad, Philadelphia – Colorado 0:4, Matt Duchene (2+1)
12. listopad, Boston – Colorado 2:3, Matt Duchene (1+1)
14. listopad, Montreal – Colorado 1:6, Matt Duchene (1+2)

Druhé místo na pomyslných stupních vítězů obsadil Zuccarello. O čtyři roky starší rodák z Osla zaostal za Duchenem v produktivitě o jeden bod. Ve čtyřech utkáních si vylepšil statistiky o dvě branky a pět asistencí. I díky příspěvkům norského útočníka prodloužili NY Rangers svou vítěznou sérii na devět zápasů, což je vyneslo do čela ligové tabulky před Dallas a Montreal.
10. listopad, NY Rangers – Carolina 3:0,  Zuccarello (0+1)
12. listopad, NY Rangers – St. Louis 6:3,  Zuccarello (1+2)
14. listopad, Ottawa – NY Rangers 1:2sn,  Zuccarello (0+0)
15. listopad, NY Rangers – Toronto 4:3,  Zuccarello (1+2)
Sedmadvacetiletý Reimer byl vyhlášen třetí hvězdou uplynulého týdne NHL. Kanadský brankář v něm dovedl Maple Leafs ke třem výhrám, měl průměr 1,62 inkasovaného gólu na zápas a úspěšnost zákroků 95,2 procenta.
10. listopad, Dallas – Toronto 2:3, Reimer (38/36)
12. listopad, Nashville – Toronto 1:2sn, Reimer (22/21)
14. listopad, Toronto – Vancouver 4:2, Reimer (45/43)
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -