- Reklama -

Hvězdy týdne: Price, Seguin, Tarasenko

- Reklama -

Nejlepšími hráči druhého týdne nové sezóny National Hockey League byli vyhlášeni brankář Carey Price (Montreal) a útočníci Tyler Seguin (Dallas) s Vladimírem Tarasenkem (St. Louis).
Carey Price si v úvodu letošní ročníku připsal v pěti zápasech pět výher, tři z nich vychytal Montrealu v minulém týdnu. Rodák z Vancouveru v nich zaznamenal průměr rovné jedné inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 96,3 procenta. V duelu s New Yorke Rangers udržel čisté konto.
I díky formě osmadvacetiletého kanadského gólmana Canadiens aktuálně vylepšují nejlepší start do soutěže ve své klubové historii. Habs, jež v nejslavnější hokejové lize světa působí už 98 let, mají na kontě šest výher a vedou tabulku NHL.
13. říjen, Pittsburgh – Montreal 2:3, Price 33/31
15. říjen, Montreal – NY Rangers 3:0, Price 25/25
17. říjen, Montreal – Detroit 4:1, Price 22/21
Carey Price likviduje šanci Sidneyho Crosbyho

Druhou hvězdou týdne byl zvolen centr Dallasu Tyler Seguin, který byl nejproduktivnějším hráčem sledovaného období. Třiadvacetiletý rodák z Bramptonu se v něm sedmi kanadskými body za tři góly a čtyři přihrávky podílel na třech výhrách Stars. Nejvíce se mu povedl sobotní zápas v Sunrise. Především díky jeho dvěma gólům a dvěma asistencím otočil Dalals na ledě Floridy skóre z 0:2 na konečných 4:2.
13. říjen, Dallas – Edmonton 4:2, Seguin 0+1
15. říjen, Tampa Bay – Dallas 3:5, Seguin 1+1
17. říjen, Florida – Dallas 2:4, Seguin 2+2
Vítězná branka Tylera Seguina v duelu s Floridou Panthers

Na třetím místě se umístil Vladimír Tarasenko. Třiadvacetiletý ruský křídelník odehrál v minulém týdnu čtyři zápasy, ve kterých nasbíral šest bodů za tři branky a shodný počet přihrávek. I jeho produktivita pomohla Blues k zisku osmi bodů a posunu do čela tabulky Centrální divize i celé Západní konference. Tarasenko si připsal šest plusových bodů v hodnocení jeho přítomnosti na hrací ploše při vstřelených a obdržených brankách.
13. říjen, Calgary – St. Louis 3:4, Tarasenko 0+1
15. říjen, Edmonton – St. Louis 2:4, Tarasenko 1+0
16. říjen, Vancouver – St. Louis 3:4, Tarasenko 0+2
18. říjen, Winnipeg – St. Louis 2:4, Tarasenko 2+0
Vítězná branka Vladimíra Tarasenka v duelu s Winnipegem Jets

Foto: Icon Sports

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -