- Reklama -

Hvězdy týdne: Voráčka předstihl pouze Kopitar

- Reklama -

Dlouhodobě je Jakub Voráček nejproduktivnějším hráčem sezóny 2014-15. Sedm bodů, které ho minulý týden na tuto pozici vynesly, ale nebylo nejlepším výkonem. Ještě o dva body více a díky tomu i označení za první hvězdu získal útočník Králů Anže Kopitar. Na třetím místě v tradiční anketě skončil gólman Pittsburghu Marc-Andre Fleury.
Kopitar měl pomalejší rozjezd, při úterní prohře 2:5 se St. Louis si připsal pouze asistenci. O dva dny později si stanovil nový osobní rekord, když se podílel na pěti ze šesti branek svého týmu v odvetě s Bluesmany. Znovu byl především nahrávačem, červené světlo rozsvítil jednou. V sobotu proti Arizoně připravil pro spoluhráče tři gólové akce.
Ve Voráčkových statistikách převládají také nahrávky, ale neškudlil ani brankami. V úterý ještě vyšel bodově naprázdno, ale ve čtvrtek už byl jediným střelcem Philadelphie při porážce 1:2 na nájezdy s Floridou. Svůj nájezd přitom proměnil. Sobotní vítězství 7:4 nad Torontem podtrhl čtyřmi asistencemi, v neděli se při výhře 4:3 nad Winnipegem dvakrát změnil v zakončovatele.
Fleury stál v minulém týdnu v brankovišti Penguins třikrát a pustil dohromady pouhé tři góly. Vzhledem k tomu, že úterní duel s Coloradem dospěl za stavu 0:0 do nájezdů, je jeho průměr ještě nižší než branka na zápas. V pondělí Tučňáci s Fleurym mezi tyčemi porazili Tampu 4:2, v sobotu vytáhl 45 zákroků proti Panterům při vítězství 3:1. Úspěšnost zákroků za celý týden měl rodák ze Sorelu více než 97procentní.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -