- Reklama -

Bonus pro fanoušky Sharks. Hokej ve 4D

- Reklama -

Jestliže příznivci San Jose nemohou navštívit zápas svého oblíbeného týmu osobně a jsou nuceni ho sledovat pouze prostřednictvím televizních obrazovek, mají oproti ostatním fandům jednu výhodu. Při domácích utkáních vysílaných na kanále Comcast SportNet California mají k dispozici nejen kvalitní obraz a zvuk, ale mohou dění v SAP Center prožívat i „na vlastní kůži“. Stačí zakoupit patřičné vybavení.
Společnost Guitammer si hokejový stánek Sharks vybrala pro otestování své novinky, jejíž princip spočívá v přenosu vibrací z mantinelů kolem kluziště prostřednictvím televizního signálu do speciálního zařízení umístěného v domácnostech pod křeslo nebo pod gauč. Kdykoliv tedy na stadiónu narazí jeden hráč druhého na hrazení, pocítí to také divák před televizní obrazovkou.
„Naším cílem vždy bylo přivést fanoušky co nejblíže k akci, a jaký může být lepší způsob než umožnit jim cítit, co se děje na ledě. 4D technologie firmy Guitammer nám pomůže přenést elektrizující energii zápasů Sharks přímo do vašich obývacích pokojů,“ vychvaluje technologii pojmenovanou 4D Sports výkonný ředitel oddělení živých přenosů Comcastu David Koppett.
„Domníváme se, že jde o vzrušující a jedinečný způsob, jak si naši fanoušci můžou užívat sportovních přenosů z pohodlí svých domovů,“ přizvukuje mu John Tortora z managementu San Jose Sharks.
Senzory detekující pohyb umístili zaměstnanci společnosti Guitammer na zadní stranu mantinelů v SAP Center v polovině listopadu. Pokud dojde k nárazu, přenese se signál do řídícího počítače, který zajistí jeho synchronizaci s obrazovou a zvukovou stopou. K dekodéru v domácnostech je signál veden jako neslyšná součást zvukové stopy. Jako takový je sice zadarmo, ale za konečné zařízení musí zájemci zaplatit 300 amerických dolarů.
Mnozí fanoušci tuto částku složí bez váhání. „Pro moje syny to bude skvělá výhra,“ říká Michele Langdon. „Oba hrají hokej, ale v jejich soutěži jsou hity zakázány. Teď je budou moci cítit na vlastní kůži.“
Jiní tak nadšení nejsou. „Připadá mi to hloupé. Nechci hrát video hru, chci sledovat hokejový zápas,“ reaguje na zprávu Robin Bess, další z fanoušků, kteří jsou klubu věrní od jeho vstupu do NHL.
Rick Lilly by se nebránil systém otestovat, ale obejde se i bez něho, koupit speciální zařízení nehodlá. „Poprvé by to asi bylo cool, ale v dalších zápasech? Stačí mi, když nárazy na mantinel vidím, to je pro mě dostačující, nepotřebuji je ještě cítit,“ říká.
Společnost Guitammer by ráda nainstalovala své zařízení ve všech hokejových arénách a jde ve svých plánech ještě dál. Časem by mohli senzory nosit i hráči přímo na výstroji.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -