- Reklama -

Jack Johnson musí vyhlásit bankrot, na vině jsou rodiče

- Reklama -

Jack Johnson, jeden z klíčových obránců Columbusu, má ve svých 27 letech za sebou už devět sezón v elitní zámořské soutěži. Během svého působení v LA Kings a Blue Jackets si zatím vydělal přibližně 23 milionů dolarů, takže by se mohlo zdát, že už v současné době je finančně zabezpečen do konce života.
O to neuvěřitelněji působí zpráva, která v těchto dnech obletěla mediální internetové servery celého světa ­ Johnson bude nucen vyhlásit bankrot a na mizinu jej podle všeho přivedli jeho vlastní rodiče. Zkušený zadák svým rodičům Jackovi a Tině Johnsonovým bezmezně důvěřoval a poté, co v roce 2008 rozvázal spolupráci s agentem Patem Brissonem, na ně převedl veškeré zastupování své osoby, včetně kontroly nad finančními toky.
Jenže jeho otci i matce byly vlastnosti jako šetrnost a prozíravost zřejmě úplně cizí. Oba utráceli ve velkém, ať už to byla koupě luxusní nemovitosti na kalifornské Manhattan Beach, drahá auta, nákladné dovolené nebo nejisté investice do rizikových úvěrů s velmi vysokými úrokovými sazbami.
Podle deníku The Columbus Dispatch si matka navíc vzala další půjčky v hodnotě asi 15 milionů dolarů a jako ručitele uvedla svého syna, respektive jeho kontrakt s Columbusem. Elitní obránce měl už nějakou dobu podezření, že jeho finace by mohly být v ohrožení, ale rodiče jej stále uklidňovali, že je vše v pořádku.
Pravý stav věcí odhalil Johnson až před začátkem letošní sezóny a rozhodl se okamžitě jednat ­ najal si tým finančních odborníků a právníků a ještě před sezónou (7.října) požádal o oddlužení. První soud, který by měl rozhodnout o dalším postupu, proběhne v Los Angeles 23. ledna příštího roku. Asi není třeba připomínat, že Johnson se svými rodiči přerušil veškeré kontakty.
Zadák Columbusu sice podepsal s klubem v roce 2011 lukrativní sedmiletou smlouvu na 30 milionů dolarů, ale na svém kontě má nyní jen 50 000 dolarů a dluhy se údajně vyšplhaly až na 10 milionů dolarů, některé zdroje uvádějí částku ještě o 5 milionů dolarů vyšší. Je téměř jisté, že Johnsonův letošní 5­ti milioný plat půjde na splácení pohledávek.
Na rozdíl od svých nejbližších si pracovitý obránce Columbusu nikdy nepotrpěl na nákladný život, snad jen s výjimkou sporťáku Ferrari, který si pořídil po podpisu velkého kontraktu s Blue Jackets. Vždy byl soustředěn pouze na hokej a to se jeho finanční situaci stalo paradoxně osudným.
„Viděl jsem spoustu různých situací, kdy se rodiče hokejisty snažili neadekvátně ovládat sportovní kariéru svého dítěte, ale s takovým případem jsem se ještě nesetkal,“ uvedl na adresu Johnsonových rodičů jeden z funkcionářů NHL.
„Řekl bych, že jsem si vybral nesprávné lidi, kteří mě přivedli na špatnou cestu. S týmem profesionálů, které jsem oslovil, se budeme snažit alespoň o částečnou nápravu a konsolidaci mé současné finanční situace. Je to něco, co jsem měl udělat už dávno,“ sdělil novinářům po zveřejnění kauzy Johnson.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -