- Reklama -

Jágr měl dvě asistence, ale Florida padla. Znovu bodoval Nestrašil

- Reklama -

Po pěti vítězstvích v řadě našla Florida přemožitele. Prohrála na ledě New Jersey, kde se jí nepodařilo uspět už v šestém utkání po sobě. Coryho Schneidera překonali Panteři pouze dvakrát, v obou případech z nahrávek Jaromíra Jágra, který byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Sami však inkasovali čtyřikrát. Většinou u toho nechyběl Adam Henrique (1+2).
Ďáblům patřilo první dějství, v němž z jedenácti střel vytěžili dvě branky. Po přestávce se karta začala obracet, hned při druhém střídání nabil Jágr Aaronu Ekbladovi a ten tvrdě vypálil z pravé strany. Henrique ještě Pantery přibrzdil svým gólem, ale ve 34. minutě z další Jágrovy nahrávky zakončoval Jonathan Huberdeau. Kdyby stejný muž před pauzou proměnil trestné střílení, mohl být stav nerozhodný. Nestalo se a Mike Cammalleri v čase 46:44 potvrdil, že popáté v řadě Devils před svými fanoušky neprohrají.
Carolina se o víkendu představila na svém ledě po oba dny a pokaždé uspěla, vždy za přispění Andreje Nestrašila. V sobotu český útočník nahrál na dvě branky, v neděli proti Arizoně asistoval v 56. minutě u vyrovnávacího gólu Rona Hainseyho. Utkání, v němž se skóre měnilo jak na horské dráze, rozhodl sedmnáct sekund před sirénou při Hanzalově vyloučení Justin Faulk – 5:4.
Tři hokejisté Hurikánů ukončili dlouhý střelecký půst, kapitána Erica Staala za to novináři odměnili titulem první hvězdy večera. Kojoti se v prosinci čtyřikrát představili venku, pokaždé inkasovali pět branek a prohráli. Poslední šanci k napravení pověsti mají v úterý v St. Louis.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Chicagský Patrick Kane prodloužil svoji bodovou sérii už na 22 zápasů, což je nový klubový rekord, když v předposlední minutě utkání s Winnipegem nahrál Artemiji Panarinovi na gól do prázdné klece. Výraznější podpis pod vítězství 3:1 ale načrtl Marián Hossa, který v 18. minutě otevřel skóre a na začátku třetí třetiny připravil rozhodující branku. Po měsíčním pobytu na farmě se do sestavy Jestřábů vrátil Bryan Bickell.
V poslední době trápící se NY Rangers si zlepšili náladu vítězstvím 4:1 nad Ottawou, polovinu branek vsítil Derick Brassard. Jezdci těžili z dobře sehraných přesilovek, využili obě své početní výhody v úvodním dějství. Senátoři prohráli v Madison Square Garden v základní době poprvé od října 2009.
Marnost v přesilovkách naopak stojí za prohrou Tampy Bay v Los Angeles. Hosté pohrdli šesti možnostmi a nedotáhli tak do zdárného konce snahu o plný bodový import z Kalifornie (Anaheim a San Jose předtím porazili). Anže Kopitar zaznamenal svoji 400. asistenci v NHL, když po jeho vyhraném vhazování na začátku druhé třetiny vstřelil vítěznou branku Brayden McNabb. Zanedlouho dal výsledku konečnou podobu 3:1 Milan Lucic.
Jak vyrovnaná je tabulka Pacifické divize… Ještě před týdnem se Oilers nacházeli na dně, po třech výhrách v řadě jim už jen tři body chybí k postupovým příčkám. Anders Nilsson už popáté za sebou nepustil víc než dvě branky, jeho spoluhráči nastříleli čtyři. Za poražené se trefil i druhý muž letošního draftu Jack Eichel.
O dvě místa nad Edmontonem je Anaheim, který včera rovněž bodoval naplno. Kačerům k tomu stačilo poslat dva puky za záda pittsburghského Fleuryho, což si vzali za své Corey Perry s Chrisem Stewartem. Oba potěšili návštěvníky Honda Center v prostředním dějství, do kterého domácí vstupovali s mírným mankem.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -