- Reklama -

Jágrova formace přiblížila Pantery k play off

- Reklama -

Florida je po vítězství na ledě Toronta stále ve hře o play off, k čemuž týmu pomohly i čtvrteční prohry konkurentů z Východní konference Ottawy a Bostonu. Maple Leafs ztratili sedmý zápas v řadě, ačkoliv byli v první třetině lepším týmem, jenže nedokázali překonat brankáře Roberta Luonga.
Ke slovu se tak ve druhé třetině dostaly „mladé pušky“ z útoku Jaromíra Jágra. Jonathan Huberdeau dostal od Alexe Petrovice prudkou přihrávku na modrou čáru, kde se křižoval s Jágrem. Bleskově posunul puk na Aleksandera Barkova, ten mu jej zadovkou zase vrátil a Huberdeau švihem pod víko otevřel skóre zápasu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Uběhlo jen třicet vteřin a Panteři znovu udeřili. Tentokrát akci rozjel hráč s číslem 68. Český veterán potáhl puk po pravé straně a naservíroval jej do středu Barkovovi, který minul. Puk se ale odrazil opět k Jágrovi, který jej poslal za sebe na napřaženého Stevena Kampfera a Florida vedla 2:0.
„Na začátku zápasu naše řada nehrála moc dobře. Já osobně byl unavený, myslím po psychické stránce. Naší prací je dávat góly za tým, proto nás trenér dal dohromady, jenže v první třetině jsme svou práci neodvedli. Až po přestávce začaly naše nohy znovu fungovat a vypracovali jsme si dvě nebo tři dobré šance,“ řekl slavný kladenský odchovanec.

Potom předvedl jeden z parádních zákroků betonem Luongo proti osamocenému Van Riemsdykovi a jeho spoluhráče to nakoplo k dalšímu gólu. S pukem se rozjel Vincent Trocheck, přihrál doprava na Brandona Pirriho a ten přesnou střelou k tyči vyhnal z branky Toronta Jonathana Berniera.
Maple Leafs dokázali překonat Luonga jen jednou, ale byl to gól, který stál skutečně za to. V 50. minutě se protáhl mezi dvěma obránci Morgan Rielly a naservíroval puk úplně volnému Samu Carrickovi, kterému stačilo k první trefě v NHL jen trefit odkrytou branku. To útočník Floridy Pirri zaokrouhlil svůj letošní střelecký účet na 20 gólů, když minut před koncem ještě skóroval do prázdné branky.
„Začátek nám moc nevyšel, ale ve druhé třetině jsme ukázali, čeho jsme schopni,“ komentoval zápas Pirri. „Zato ve třetí části jsme zase trochu vypadli z tempa, ale naštěstí nás podržel brankář. Pokud chceme postoupit do play off, musíme vydržet v koncentraci celých šedesát minut,“ dodal rodák z Toronta.
„Tenhle zápas byl pro mě přece jen speciální. Měl jsem tu dnes večer spoustu kamarádů a rodinu, takže můj první zápas v NHL na ledě Maple Leafs byl výjimečný. Byla to opravdu zábava. Naposledy jsem na tomhle ledě hrál jako kluk na základní škole, když se tu pořádal školní šampionát Toronta,“ smál se Pirri (na snímku).

- Reklama -

Florida bude pokračovat ve svém tripu na ledě soupeřů zápasy v Montrealu, Ottawě a Bostonu. Na desátém místě tabulky Východní konference ztrácí Panteři na osmou Ottawu tři body. Senátoři však mají jeden zápas k dobru.
„Teď to bude jen na nás. Když si promítnu v hlavě posledních dvanáct zápasů, tak jsme podle mého názoru mohli všechny vyhrát,“ myslí si Jaromír Jágr. „Máme urostlé a rychlé hráče. Když hrajeme svoji hru, tak je hodně těžké nás porazit,“ tvrdí.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -