- Reklama -

Jágrovy výkony na MS? I pro Jelínka jsou překvapením

- Reklama -

Pro Jaromíra Jágra kdysi sestavoval individuální tréninkové plány, takže tuší, jaká síla v něm dříme. Přesto Marián Jelínek nad výkony 43letého veterána na světovém šampionátu někdy v úžasu kroutí hlavou.
„Když jsem viděl první dva zápasy, s jakým nasazením do nich vlítl, měl jsem trošičku obavy o jeho kondici. Zápasů je celá řada za sebou, je tam málo odpočinku. Bál jsem se, že od čtvrtého nebo pátého zápasu jeho tempo půjde dolů, ale včera mi vytřel zrak,“ prozrazuje současný trenér Mladé Boleslavi v rozhovoru pro Radiožurnál.
Řeč byla pochopitelně o čtvrtfinálovém střetnutí s Finy, v němž útočník Floridy dvěma brankami a nahrávkou na Kovářův gól položil základ k výhře 5:3.
„Včera byl úžasný. Přiznám se, že mě překvapilo, jakým je přínosem pro národní mužstvo,“ dodává Jelínek.

Sám hlavní hrdina čtvrtečního večera v pražské O2 Aréně v dalším interview odhaluje, jak je možné, že je i přes svůj věk stále schopný držet krok s mladšími soupeři.
„Potřebuju pořád hrát, jakékoliv volno mi dělá problémy,“ říká Jágr. „My hráli s Floridou dvacet posledních zápasů jako play off, nemohli jsme ani jeden prohrát. Všechno šlo na maximum. Pro mě to byla nejlepší příprava, jakou jsem mohl mít.“

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -