- Reklama -

Jakupov dostane další šanci v Coloradu

- Reklama -

St. Louis to v  minulé sezóně NHL nevyšlo, ale třeba se mu bude dařit v mužstvu z Denveru. Ruský hokejista Nail Jakupov, jenž dosud nenaplnil svůj potenciál, se v úterý jako nechráněný volný hráč dohodl s vedením Colorada na podpisu roční smlouvy v hodnotě 875 tisíc dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V roce 2012 byl na draftu tažen jako číslo jedna, nikdy ale úplně nenaplnil naděje, které do něj edmontonští Olejáři tehdy vkládali. Jakupov nasbíral za kanadský klub v 252 utkáních 111 bodů za 50 gólů a 61 asistencí.
Na začátku loňského října ho Edmonton poslal do St. Louis výměnou za centra Zacha Pochira a podmíněnou volbu ve třetím kole draftu 2017. „Dělal jsem všechno, co bylo v mých silách. Hrál jsem srdcem. Vždycky jsem se snažil pomáhat týmu vítězit,“ uvedl Jakupov při loučení s Oilers.


„Nevím, proč se mi nedařilo. Bylo tam hodně hráčů schopných hrát v prvních dvou útocích. Možná mě trenéři neměli rádi, ale upřímně odpověď na tuhle otázku neznám,“ řekl třiadvacetiletý rodák z Nižněkamsku.
V dresu St. Louis odehrál 40 utkání, ve kterých zaznamenal tři branky a šest přihrávek. V létě mu Blues nepředložili kvalifikační nabídku, takže se stal nechráněným volným hráčem. Nyní dostane příležitost znovu nastartovat svou kariéru u posledního týmu uplynulé sezóny National Hockey League.
„Nail je mladý a šikovný křídelník, který dodá naší sestavě hloubku,“ uvedl na jeho adresu generální manažer Avalanche Joe Sakic. „Těšíme se, že ho na podzim uvidíme v přípravném kempu.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -