- Reklama -

Jiří Sekáč končí v NHL, vrací se do Kontinentální ligy

- Reklama -

Útočník Jiří Sekáč se rozhodl neusilovat o další angažmá v National Hockey League a podepsal roční smlouvu s ruskou Kazaní. V Kontinentální hokejové lize už kladenský rodák dříve působil v Popradu a Lvu Praha.
Do zámoří odešel Sekáč před dvěma lety coby volný hráč. Rodák z Kladna nikdy nebyl draftován, takže mohl jako volný hráč jednat s kýmkoli. Zájem o jeho služby údajně projevilo až osm klubů, z nichž si Sekáč vybral Montreal. Zástupci obou stran se tehdy dohodli na dvouleté smlouvě v celkové hodnotě 1,85 miliónu dolarů. Podpisový bonus činil 425 tisíc dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V dresu Canadiens odehrál 50 zápasů, ve kterých zaznamenal 16 bodů (7+9). Na ledě přitom trávil v průměru necelých čtrnáct minut za zápas. 24. únor 2015 byl Sekáč vyměněn do Anaheimu za forvarda Devantea Smith-Pelleyho. Ve zbytku sezóny odehrál za Kačery 19 utkání v základní části (2+5) a sedm v play off.
V letošním ročníku NHL nastoupil za Kačery 22krát (1+2). O větší porci zápasů ho připravilo zranění v dolní části těla. Na konci ledna ho vedení kalifornského klubu vyměnilo do Chicaga za Ryana Garbutta. Za tým z Větrného města nastoupil šestkrát, v každém utkání v průměru na deset minut, a zaznamenal jednu asistenci.
Po získání Andrewa Ladda zařadili Blackhawks českého útočníka na listinu volných hráčů, odkud si ho 27. února vybrali Kojoti z Glendale. V jedenácti zápasech přihrál na dvě branky. Sekáč si letos vydělal 925 tisíc dolarů. Po skončení sezóny mu vyprší smlouva a 1. července se má stát chráněným volným hráčem.
Třiadvacetiletý Sekáč prozatím opouští nejprestižnější hokejovou soutěž světa s bilancí 108 zápasů za Montreal Canadiens, Anaheim Ducks, Chicago Blackhawks a Arizonu Coyotes. Nasbíral v nich 29 kanadských bodů za 10 branek a 19 přihrávek.
„NHL byla a nadále je pro Jirku prioritou. Nikde není psáno, že se tam nemůže vrátit. Ale je to stále mladý hráč, který potřebuje pravidelně nastupovat. Po uplynulém období je pro něj nabídka z Kazaně zajímavá po všech stránkách,“ řekl serveru hokej.cz Sekáčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -