- Reklama -

Jonathan Quick bude jedničkou USA

- Reklama -

Brankářskou jedničkou týmu Spojených států amerických na Světovém poháru bude Jonathan Quick z Los Angeles. Realizační tým USA mu dal přednost před Benem Bishopem z Tampy Bay a Corym Schneiderem z New Jersey.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„V brankovišti budeme spoléhat na Quicka, jemuž bude krýt záda Ben Bishop. Trojkou bude Cory Schneider. Gólmanům jsem to už sdělil, takže začneme takhle,“ uvedl kouč John Tortorella. „Na turnaji se může stát hodně věcí a já věřím všem třem brankářům,“ doplnil.
Reprezentanti vlajky s hvězdami a pruhy vyhráli dva ze tří přípravných zápasů. Na obou úspěších se podílel právě Jonathan Quick. V prvním duelu proti Kanadě v Columbusu odchytal úvodních čtyřicet minut, zneškodnil 32 z 33 střel a výrazným způsobem se přičinil o výhru svého týmu 4:2.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V odvetném duelu s javorovými listy v Ottawě dostali příležitost Bishop a Schneider, v generálce proti Finsku ve Washingtonu strážil Quick svatyni USA od začátku až do závěrečné sirény. K výhře domácího celku 3:2 přispěl rodák z Milfordu 30 bezchybnými zákroky.
„Bylo to opravdu těžké rozhodnutí. Myslím si však, že Jonathanovi se dařilo o trochu lépe, než ostatním klukům, takže při vstupu do turnaje bude naší jedničkou,“ řekl osmapadesátiletý John Tortorella.
Do turnaje vstoupí Američané v sobotu ve 21:30 SELČ v Torontu. Prvním soupeřem jim bude Tým Evropy. „Stále se lepšíme. Každým zápasem je to vidět a věřím, že tento trend bude pokračovat,“ věří dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s týmem Los Angeles Kings (2012, 2014).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -