- Reklama -

Světový pohár 2016 bez Záruby a spol.? Vysílací práva jsou pro ČT velkým soustem

- Reklama -

Čeští fanoušci se budou muset během Světového poháru 2016 obejít bez postřehů hokejových expertů České televize. Na sociální síti Twitter to ve čtvrtek naznačil šéfkomentátor Redakce sportu Robert Záruba.
„Zajímavé jednání o TV-právech na Světový pohár. Přestože naděje na jejich získání je z finančního hlediska malá, udělali jsme maximum,“ uvedl na svém účtu tvůrce hokejového programu ČT.
O kolik je cena vyšší než v případě mistrovství světa, však Záruba neprozradil. Každoroční šampionát pod hlavičkou IIHF má veřejnoprávní televize smluvně zajištěný až do roku 2017.


Turnaj, který se bude konat od 17. září do 1. října 2016 na stadionu Air Canada Centre v Torontu, tak s velkou pravděpodobností připadne jedné z velkých komerčních stanic.
Poslední Světový pohár, jenž se odehrál v roce 2004, byl v gesci TV NOVA. Komentování zápasů se tehdy zhostil dnes již proslulý Václav Tittelbach. „Hokej se dá na Nově sledovat pouze s vypnutým zvukem,“ stěžovali si diváci před 11 lety.


Vybrané Tittelbachovy hlášky, Světový pohár 2004:

  • „I v přesilovce 4:4 jsou Finové v našem obranném pásmu.“
  • „Švinští hráči jsou v tlaku.“
  • „Vokoun vykopl lapačkou.“

Největší česká soukromá televize se s Tittelbachem rozešla v roce 2012. Nyní se může její sportovní odnož, jež je exkluzivním vysílatelem zápasů NHL pro Českou republiku, pochlubit týmem mladých profesionálů.
S velkou sportovní událostí má svou zkušenost také TV PRIMA, jež přenášela utkání z fotbalového EURA 2008. Ani ta se však zatím k boji o televizní práva veřejně nepřihlásila.
V zámoří je již o vysílatelích Světového poháru 2016 rozhodnuto. Pro území USA získala výhradní mediální práva stanice ESPN. Exkluzivita pro oblast Kanady byla udělena společnosti Rogers Communications, vlastnící sportovní kanály Sportsnet a frankofonní TVA Sports.

- Reklama -

Světový pohár na NHLnews:


 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -