- Reklama -

Kesler si odskočil vyřídit rodinné záležitosti a už znovu září

- Reklama -

Už to vypadalo, že po dvouzápasové absenci naskočí v závěru minulého týdne znovu do hry, nakonec ale přišla změna plánu. Ryan Kesler, se 48 body (18+30) třetí nejproduktivnější hráč týmu Ducks, musel náhle odcestovat do Orange County, aby si vyřídil určité rodinné záležitosti. Konkrétní však příliš nebyl.
„Je to osobní,“ řekl Ryan v pondělí v Rexall Place poté, co se připojil k týmovému rozbruslení. „Žijeme až příliš na očích. Je to mezi mnou a rodinou. Musel jsem prostě domů vyřídit nějaké rodinné záležitosti.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kesler opustil tým před čtvrtečním utkáním s Torontem, do Edmontonu přiletěl v neděli v noci. Anaheim nastoupil proti Olejářům v pondělí a vyhrál 2:1. Kesler je pro Kačery velmi důležitým centrem, nejen pokud jde o vyprodukované body, ale hlavně pokud jde o defenzivní práci.
„Kdykoli mám Ryana v sestavě, mužstvo z toho má prospěch, určitě jsme lepší,“ řekl trenér Bruce Boudreau. „Teď je tady a já jsem za to šťastný.“
Nikdo neví, zda se Keslerovi podařilo domácí záležitosti vyřešit. Když byl dotázán, zda je ohledně nich v klidu a všechno je v pořádku, pouze odpověděl, že „to vezme nějaký čas“.
Anaheim končil v Edmontonu pětizápasový trip. „Samozřejmě jsem vděčný, že mi tým umožnil se vrátit domů, být se ženou, se svými dětmi a strávit s nimi nějakou dobu,“ řekl útočník Ducks. „Abychom se dostali přes to, s čím se právě musíme vypořádat.“
Kesler je rád, že mu organizace Ducks dala potřebný čas k vyřízení osobních věcí, ale stejně tak je rád, že je zpět mezi svými spoluhráči. „Bylo obtížné je opouštět. Když jsem zpátky, cítím se taky jako v rodině. Veškerá podpora, které se mi dostalo od spoluhráčů i napříč ligou, mě velmi hřeje u srdce.“
V neděli v Edmontonu už byl Ryan Kesler zpátky v sestavě Kačerů a odehrál dvacet minut. Ve středu nechyběl na soupisce ani v prvním domácím utkání proti Calgary, kdy byl za gól a tři asistence vyhlášený první hvězdou večera.
„Mají v sestavě hodně mladých kluků, kteří bojují o místo,“ řekl na adresu protivníka. „Chceme, aby byla tahle budova obtížně dobyvatelné místo a dneska to tak určitě bylo,“ radoval s vysoké výhry 8:3 navrátilec do sestavy.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -