- Reklama -

Krátce před arbitráží našli Red Wings společnou řeč s DeKeyserem

- Reklama -

Vedení Detroit udrželo jednu z opor své defenzivy a dva dny před naplánovanou arbitráží prodloužilo spolupráci s Dannym DeKeyserem. Red Wings si pojistilo služby šestadvacetiletého Američna až do roku 2022 novou šestiletou smlouvou s celkovým výdělkem 30 milionů dolarů.
„Podpis této smlouvy je pro mě hodně důležitý. Dává mi to určitou jistotu, abych mohl hrát minimálně ještě dalších šest let za Red Wings,“ uvedl rodák z Detroitu. „Hraji tady moc rád, mám zde svou rodinu a nechci jít jinam,“ dodal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V minulém ročníku si DeKeyser připsal v základní části NHL v 78 zápasech 20 bodů za 8 branek a 12 asistencí. V play off zaznamenal v pěti duelech jednu asistenci. Po sezóně mu vypršel dvouletý kontrakt na 4,375 miliónu dolarů a na začátku července se stal chráněným volným hráčem.
„Chci se rok od roku zlepšovat a být spolehlivým obráncem ve všech aspektech hry,“ řekl DeKeyser. „Snažím se hrát dobře s pukem, být důrazný v obranné činnosti a přispívat nějakými body nebo góly. To je moje hra. Chci být rovněž dobrým týmovým hráčem. Snažím se dělat věci, které pomohou týmu k vítězství.“


DeKeyser byl v minulé sezóně druhým nejvytěžovanějším hráčem Detroitu. V průměru odehrál na ledě 21:48 minuty za zápas. Lépe si v tomto ohledu vedl pouze Niklas Kronwall (22:00), v oslabení byl ale jedničkou DeKeyser, který průměrně strávil na ledě 2 minuty a 41 sekund.
„Danny se narodil v Detroitu, je spokojený se svou rolí v mužstvu. Je také rád, že může oblékat dres Rudých křídel. Odvádí kvalitní výkony, jsme s ním spokojeni,“ komentoval podpis smlouvy s DeKeyserem generální manažer klubu Ken Holland.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -