- Reklama -

Krejčí si připsal 500. bod v kariéře, Marchand v 500. zápase nasbíral pět bodů

- Reklama -

David Krejčí ve svém 669. zápase v základní části pokořil velký milník. Díky desáté brance v sezoně zaokrouhlil svou bodovou bilanci v NHL na rovných 500 bodů. Dařilo se i jeho spoluhráči Davidu Pastrňákovi, který v zápase proti Flyers dvakrát asistoval. Hlavním strůjcem výhry Bostonu 6:3 byl kanadský útočník Brad Marchand, jenž zaznamenal pět bodů.
„Od nejlepších hráčů je potřeba, aby tak opravdu hráli, a zbytek týmu je musí následovat. Podle mě jsme odehráli hodně dobré utkání, pomineme-li prvních deset minut, na kterých pořád musíme zapracovat. Ale zlepšujeme se a dnes jsme vytěžili dva důležité body,“ váží si výhry Krejčí.
Rodák z Českého Šternberku do sestavy Medvědů poprvé naskočil v ročníku 2006–2007. Od té doby v jejich dresu vstřelil 144 gólů a připsal si 356 nahrávek. V aktuální sezoně má na svém kontě 28 bodů (10+18) v 46 duelech.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Číslo 500 hrálo v zápase proti Letcům velkou roli. Přesně do takového počtu utkání naskočil ve své kariéře Brad Marchand, jenž podruhé v sezoně zažil pětibodový večer.
„Tak to v hokejových zápasech chodí – někdy se k vám odrážejí puky a jindy zase ne. Je prima, když vám věci vycházejí, jak si přejete, cítíte se jistěji, najednou začnete dělat věci, na které byste si jinak netroufli,“ hovoří o své aktuální formě Marchand, který za posledních šest duelů vylepšil své bodové konto o sedm branek a pět asistencí. „Myslím si, že náš tým teď hraje hodně dobrý hokej a všem se daří.“
„Myslím si, že to cítí. To je přesně to slovo, které používám, když o Bradovi mluvím. Když to cítí, dokáže z toho vytěžit hodně dobrých věcí, což v průběhu ročníku tak úplně neplatilo. Právě se rozjíždí a to je dobré znamení,“ pochvaluje si bostonský kouč Claude Julien.
Krejčího 500. bod v kariéře

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -