- Reklama -

Kritika Rusů neutichá. Nemají žádnou čest, prohlásil Don Cherry

- Reklama -

Ruští hokejisté si po svém neuctivém a nevhodném chování vůči vítězi MS 2015 vysloužili vlnu kritiky nejen na Starém kontinentu, ale také v zámoří. Jejich opovrženíhodný čin se stal předmětem mnoha debat a dokonce jim hrozí i trest.
Sborná ve finále světového šampionátu naprosto selhala a od Kanady schytala debakl v poměru 1:6. Tento výsledek se notně podepsal na psychice ruských hráčů, jejichž frustrace vyvrcholila opuštěním ledové plochy ještě před vyslechnutím hymny vítěze.


Zbabělý útěk vedený kapitánem Iljou Kovalčukem neunikl ani ruskému ministru sportu Vitaliji Mutkovi.
„Prohra musí být akceptovaná se vší hrdostí a vítězi musí být prokázán respekt,“ zlobil se Mutko v rozhovoru pro agenturu Tass. „Je pro mě těžké vyjadřovat se k důvodům tohoto činu. Myslím si, že tyto otázky by měly být zodpovězeny managementem národního týmu,“ dodal bývalý šéf ruského fotbalu.


K chování Rusů na slavnostním ceremoniálu se dnes vyjádřil také Jaromír Jágr:
„Viděl jsem v televizi jenom nějaké záběry. Chápu, že je člověk unavený, frustrovaný, ale musíš respektovat soupeře. Musíš tam zůstat, Rusáci to neunesli. Ale Malkin a Ovečkin chtěli zůstat, to jsou srdcaři, nedám na ně dopustit.“


Nesportovního gesta si všiml i známý hokejový moderátor kanadské stanice CBC Don Cherry, jenž Rusům spílal ve svém tradičním přestávkovkém okénku Coach’s Corner během pondělního duelu mezi Tampou Bay a NY Rangers.
„Odešli před naší hymnou. Nemají žádnou úroveň. Žádnou čest,“ řekl Cherry, který se řadí k nejpopulárnějším kanadským osobnostem. „Dvakrát jsme svorně stáli, když vyhráli, a oni si nyní klidně odkráčí z ledu. Nemají absolutně žádnou úroveň.“
Předčasný odchod Rusů do kabin pobouřil i prezidenta IIHF Reného Fasela, který označil chování poraženého finalisty za nepřijatelné a plánuje Rusko finančně potrestat.
Kritika ruských hráčů z úst Dona Cherryho (pasáž k MS začíná v čase 3:17):

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -