- Reklama -

Kritizovaní, vysmívaní? Nikoliv, Jets jsou neprůstřelní

- Reklama -

Po prvních sedmi zápasech sezóny měli Jets na svém kontě jen dvě výhry. Odehráli dalších šest utkání a už mají patnáct bodů. V posledních třech vystoupeních navíc pouze jednou inkasovali, takže jim k plnému bodovému zisku stačilo poslat  puk do sítě jen čtyřikrát.
Ondřej Pavelec udržel čisté konto v sobotu v Madison Square Garden, domácím stánku NY Rangers. Michael Hutchinson ho napodobil v neděli v Chicagu. Když k tomu přidáme závěrečné minuty základní hrací doby a prodloužení čtvrtečního duelu s New Jersey a skoro dvě třetiny, po které český gólman včera odolával nájezdům Predators, dostaneme se k času 169:44. To je nový klubový rekord v neprůstřelnosti.
„Ani jsem nevěděl, jak dlouhou sérii máme za sebou,“ přiznává Pavelec. „Soustředil jsem se jen na to, abychom zůstali ve hře, protože všichni víme, jak to vypadá při návratu domů z venkovního tripu. Byli jsme na dnešní utkání připraveni a to bylo ohromné.“
Tryskáči o víkendu dokončili čtyřzápasovou túru po kluzištích soupeřů, dvakrát se představí doma a poté je od soboty znovu čeká delší výlet, tentokrát čítající pět zápasů. Poslední výsledky (1:2sn s Devils, 1:0sn s Rangers, 1:0 s Blackhawks, 3:1 s Predators) jsou pro ně příslibem, že by se tabulkou Centrální divize mohli posunout ještě výš než na současné třetí místo. Na vedoucí St. Louis ztrácejí pouze dva body.
„Rozhodně to ale neznamená, že předvádíme perfektní hokej,“ krotí optimismus trenér Paul Maurice. „Ještě máme spoustu prostoru na zlepšování. Rozhodně ale reagujeme na špatné věci mnohem lépe než na začátku sezóny.“
V úterý jeho svěřence nic špatného nepotkalo. Právě naopak. Perfektně jim vyšly přesilovky, které v minulosti  nepatřily k jejich silným zbraním. Vyloučení Matta Cullena ve třetí minutě potrestal kapitán Tryskáčů Andrew Ladd už po osmnácti sekundách, následný pobyt Colina Wilsona na lavici hanby ukončil předčasně Mark Scheifele.
„Museli jsme se hrabat z pěkně hluboké díry,“ komentuje další dění kouč Predátorů Peter Laviolette. „Musím našim klukům složit poklonu, protože nepřestali útočit a snažit se. Poklonu musím ale složit také Jets. Odvedli skvělou práci v defenzívě. Bylo těžké hledat si pozice v jejich obranném rozestavení, rychle se vrhali do bitev o puk.“
Pavelec nakonec svého přemožitele našel, stal se jím ve 37. minutě nejproduktivnější nováček sezóny Filip Forsberg. Další gól ale už český olympionik nepustil a Blake Wheeler v závěru střelou do prázdné brány dal výsledku konečnou podobu 3:1.
„Myslím, že jsme si dnes zasloužili zvítězit,“ dí Pavelec. „Hráli jsme velmi dobře v defenzívě. Neprůstřelnost je výsledkem týmové práce, potřebujete kluky před sebou. Je to dobré pro naše sebevědomí, ale nakonec se počítají pouze vítězství.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -