- Reklama -

Kučerov si se Stamkosem rozumí. Je to s ním snadné, říká kapitán Tampy

- Reklama -

Kapitán Tampy Steven Stamkos přirovnává svého současného spoluhráče Nikitu Kučerova k Martinu St. Louisovi, který se Stamkosem drtil obranné řady soupeřu ještě v nedávné době.
„Myslím, že „Kuč“ je pro mě osobně nejblíže k tomu, abychom měli stejnou chemii, jakou jsme měli s Martym. V téhle lize je opravdu těžké tuto chemii najít,“ říká Stamkos.
Stamkos si se St. Louisem porozumněl velmi rychle a společně byli v jednom útoku doslova k nezastavení. Behem let 2009-2013 zaznamenali dohromady 667 bodů (287+380).
Výhodou pro současné útočné duo Tampy je i držení jejich holí. Stamkos drží hůl na pravé, zatímco Kučerov na levé straně.
„Prostě je to snadné, když jste s ním na ledě,“ chválí Stamkos. „Je to jeden z nejlepších hráčů v lize,“ dodává.
Kučerov dokázal vstřelit gól v každém z úvodních šesti zápasů. Tohoto milníku se zatím nepovedlo dosáhnout žádnému jinému hráči v historii klubu. Zatím získal 10 bodů (7+3). Stamkos nějak nezaostává s 9 body (1+8).
Navazují tak na úspěšnou spolupráci z minulé sezóny, kdy během 17 zápasů nasbírali celkem 41 bodů (17+24), než si kapitán týmu poranil koleno a sezóna pro něj skončila.
„Víděl jsem Stamkose hrát se St. Louisem, takže jsem věděl co mám očekávat,“ říká Kučerov. Vím co dělá v různých situacích. Všechno mám v hlavě,“ dodává ruský forvard.
Nikita nyní lituje, že nikdy nedostal příležitost zahrát si za Tampu v době, kdy spolu hráli St. Louis a Stamkos.
„Bylo mým snem si s nimi zahrát,“ říká.
Premiéru v NHL si připsal až 25. listopadu 2013, tedy dva týdny poté, co si Stamkos zlomil nohu proti Boston Bruins. Když se Stamkos vrátil 5. března 2014 z marodky, byl ve stejný den vyměněn St. Louis k New York Rangers.
„Když jsem je viděl jak hrají, cítil jsem, že to co dělali mi také probíhalo hlavou. Některé věci bych dělal stejně. Takže když nás se Stamkosem dali dohromady, hned jsme měli tuto chemii.“ říká Kučerov.
St. Louis ukončil kariéru po sezóně 2014/15. Na kontě měl 1 033 bodů z 1 134 zápasů NHL. Dle svých vyjádření si užívá sledování Kučerova, který mu připomíná svoji mladši verzi.
„Máme toho hodně společného. Je opravdu dobrý v přechodu do útoku po pravé straně. Rozumí souhře se Stamkosem. Vždycky ví, kde se Stammer nachází,“ prohlásil St. Louis.
 
 
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -