- Reklama -

Laine podepsal smlouvu s Winnipegem a slíbil poslat peníze rodičům

- Reklama -

Talentovaný Patrik Laine podepsal v neděli s Winnipegem tříletý nováčkovský kontrakt. Dvojka letošního draftu si podle něj vydělá omezené nováčkovské maximum, tedy 925 tisíc dolarů ročně, plus případně bonusy. Ty mohou ale v případě Lainea pořádně narůst.
Jak uvádí server nhl.com, může si začínající hokejový útočník ve skutečnosti přijít až na 3,575 miliónu dolarů, protože k platu 925 tisíc dolarů má ve smlouvě slíbeno dalších 2,65 miliónů na nejrůznějších výkonnostních bonusech.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Bylo docela ohromné podepsat svou první smlouvu v NHL“ řekl Laine. „Vždycky jsem to chtěl udělat a nyní se to stalo, takže jsem na sebe hrdý…“
Osmnáctiletý chlapec se rozhodl po podpisu smlouvy vyjádřit svůj vděk zejména rodičům. „Myslím, že jim dám celý podpisový bonus,“ naznačil finský mladíček. „Během mé cesty mi pomohli hrozně moc, bez nich by to všechno nebylo možné. Takže jim to chci všechno splatit.“
Na nedávném mistrovství světa v Rusku byl Laine se sedmi brankami nejlepším střelcem turnaje. V produktivitě byl s 12 body (7+5) v 10 zápasech čtvrtý. Finsku pomohl ke stříbrným medailím a byl vyhlášený nejužitečnějším hráčem své země.
Na juniorském mistrovství světa v Helsinkách 2016 byl se sedmi góly také nejlepším střelcem, v kanadském bodování si zapsal 13 bodů v 10 duelech. Samozřejmě byl jmenován do All Star týmu celého turnaje.
Nikoho asi nepřekvapí, že si na podzim zahraje za reprezentaci Suomi na Světovém poháru.


„Je to můj první velký turnaj, kdy budu hrát proti nejlepším týmům světa,“ řekl po nominaci na World Cup. „Bude pěkné tam být a hrát se všemi finskými hráči proti těm nejlepším. Myslím, že to bude docela úžasný turnaj.“
Laine si v Rusku v utkání s Kanadou poranil koleno a od té doby cítí určité bolesti. Na draftu v Buffalu ho při testech neustále omezovaly a zatím tedy nemá v úmyslu koleno moc namáhat.
„Nebudu teď nějakou dobu bruslit,“ slíbil. „Nechci se zranit. Nepotřebuji tolik trénovat na ledě, budu se snažit makat hlavně mimo led. Budu tvrdě pracovat a bruslení přijde na řadu potom.“
Laine je třetím hráčem aktuální draftu, který už má se svým klubem NHL smlouvu. Před ním už stihli podepsat draftová trojka Pierre-Luc Dubois s Columbusem a devítka Michajl Sergačev s Montrealem.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -