- Reklama -

Matthews dvěma góly dovedl Toronto k výhře v Centennial Classic

- Reklama -

Druhý ze čtyř zápasů pod širým nebem v této sezóně NHL se uskutečnil v neděli na torontském stadiónu BMO Field. Domácí Maple Leafs v něm porazili hokejisty Detroitu 5:4 v prodloužení. První hvězdou utkání s příznakem Centennial Classic byl vyhlášen Auston Matthews, který vstřelil dvě branky včetně té vítězné.
Z českých hokejistů zasáhl do utkání pouze obránce Javorových listů Roman Polák. Brankář Petr Mrázek zůstal podruhé za sebou pouze na střídačce Rudých křídel, přednost opět dostal pětadvacetiletý Kanaďan Jared Coreau.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zápas, který odstartoval oslavy letošního stého výročí založení nejslavnější hokejové soutěže světa, měl začít ve 21:00 (SEČ), ale kvůli ostrému slunci byl začátek odložen o půl hodiny. Čestné buly mezi kapitány Tylera Bozaka a Henrika Zetterberga potom vhodil nejlepší hokejista všech dob a ambasador sté sezony NHL Wayne Gretzky.
Na první gól se čekalo do 26. minuty, kdy poslal hosty do vedení Anthony Mantha. Dvaadvacetiletý křídelník umístil svou tvrdou střelu z hranice pravého kruhu nad lapačku gólmana Frederika Andersena.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Jared Coreau přišel o čisté konto až v úvodu třetí třetiny. V její 83. sekundě zahřál promrzlé torontské fanoušky Leo Komarov, který si najel před brankoviště Red Wings a následně přesměroval do sítě přihrávku Jakea Gardinera.
Na přelomu 49. a 50. minuty dokázali Maple Leafs dvěma góly otočit průběh utkání ve svůj prospěch. Nejprve dostal domácí do vedení Mitch Marner, který si s pukem na hokejce krásně sjel od levého mantinelu mezi kruhy a nedal Coreauovi nejmenší šanci. O 71 sekund později zvýšil vedení Listů na 3:1 Connor Brown.

A když v čase 52:05 vsítil svou devatenáctou trefu v ročníku Auston Matthews, zdálo se, že je o výsledku prestižního klání definitivně rozhodnuto, jenže hosté se nevzdali. Jiskřičku naděje jim v 54. minutě vykřesal Jonathan Ericsson.
V závěru zápasu dokázali Red Wings dvakrát využít hru bez brankáře. Autorem kontaktní branky byl Dylan Larkin, do prodloužení pak poslal oba týmy necelé dvě sekundy před sirénou svým druhým gólem v duelu Mantha.
V nastaveném čase sice Coreau při hře tři na tři zneškodnil dobré příležitosti Nazema Kadriho nebo Morgana Riellyho, ale na bekhendový pokus Matthewse, k němuž se puk šťastně odrazil od zadního mantinelu, byl krátký. „Byl to jeden z nejlepších momentů, které jsem v hokeji dosud zažil,“ řekl Matthews k výhře Leafs.

Toronto – Detroit 5:4pp (0:0, 0:1, 4:3 – 1:0)

Branky a asistence: 41:23 Leo Komarov (Jake Gardiner, William Nylander), 48:23 Mitch Marner (Morgan Rielly, James van Riemsdyk), 49:34 Connor Brown (Zach Hyman, Connor Carrick), 52:05 Auston Matthews (Connor Brown, Zach Hyman), 63:40 Auston Matthews (Jake Gardiner, Connor Brown) – 25:33 Anthony Mantha (Henrik Zetterberg, Tomáš Tatar), 53:54 Jonathan Ericsson (Anthony Mantha, Xavier Ouellet), 58:14 Dylan Larkin (Henrik Zetterberg, Tomáš Tatar), 59:58 Anthony Mantha (Henrik Zetterberg, Thomas Vanek).
Střely na branku: TOR 10-7-7-4=28, DET 9-9-17-2=37. Přesilovky: 0/2 – 0/3. Aréna: BMO Field (40 148 diváků).
Brankáři: Andersen 37/33 – Coreau 28/23.
Hvězdy utkání: Matthews, Brown (oba TOR), Mantha (DET).
Česká účast: Roman Polák (17:11, -1, 2 zbl. střely, 2 hity) – Petr Mrázek (náhr. brankář).
Slovenská účast: – Tomáš Tatar (18:59, +2, 2 střely, 2 hity, 0+2)
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -