- Reklama -

McDavid má za sebou stovku zápasů. Je to hokejový Ronaldo, říká Milan Lucic

- Reklama -

Stý zápas v NHL nebude v záznamech Connora McDavida nijak významný, utkání nicméně znovu dokázalo, jak důležitou úlohu v sestavě Oilers jejich kapitán hraje. Edmonton porazil Montreal 1:0 až po samostatných nájezdech, takže si tahoun Oilers další body do produktivity nepřipsal. Pořád měl ale šest střel na bránu soupeře a vykoledoval si tři fauly.
„Samozřejmě je rychlý. Rychlých hráčů je ovšem v lize hodně. On má k tomu ruce stejně dobré, jako je jeho rychlost. Je hbitý a vychytralý,“ komentoval hru soupeře Shea Weber, který byl prvním ze tří vyloučených hráčů Montrealu za fauly na McDavida. „Spousta chlapů umí tohle nebo tamto, ale on se rozhodně blíží tomu, že má skoro úplně všechno.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


McDavid si prý ani neuvědomoval, že hraje 100. zápas, dokud na to nebyl novináři dotázán. „Uteklo to hrozně rychle,“ řekl. „Cítím se, jako bych byl draftován včera…“
Kanadská hokejová modla byla draftována jako číslo jedna v roce 2015. Už ve své druhé sezóně vede kanadské bodování ligy s 60 body v 55 utkáních. Ve 100 zápasech nasbíral 108 bodů. To z něj dělá čtvrtého nejlepšího z aktivních hokejistů. Jenom Sidney Crosby (132), Alexandr Ovečkin (128) a Jevgenij Malkin (114) nasbírali ve svých prvních sto utkáních víc bodů.
Odborníci na něm oceňují jeho rychlost, šikovné ruce i hokejové myšlení. Spoluhráč Milan Lucic si odskočil do fotbalu, aby našel vhodné srovnání unikátních sportovních schopností.
„Je elektrizující z mnoha důvodů,“ říká Lucic. „Jeho rychlost, šikovnost, umění skórovat. Je to takový hokejový Cristiano Ronaldo. Tak to vidím já. Bylo opravdu zábavné s tím těch 55 utkání odehrát.“
Také trenér Edmontonu Todd McLellan ví, že má v McDavidovi speciálního hráče. „Všechny ty okamžiky, které fanoušci sledují v zápasech nebo v televizi, my vidíme i na tréninku,“ říká.
„Vidíme ho, jak se připravuje. Vidíme ho, jak trénuje. Je toho hodně, co běžný fanoušek ani nezahlédne. Jako týmový štáb a spoluhráči jsme šťastní, že máme možnost to všechno sledovat. Jen výjimeční hráči se takhle chovají. Viděl jsem Crosbyho a tyhle typy hokejistů, jak se připravují v den zápasu nebo po něm. Právě tohle Connor dělá. Je to unikátní hráč,“ dodává kouč.

V neděli na něj diváci v Montrealu bučeli, když si za faul na něj šel sednout na trestnou lavici Weber. McDavid si z toho ale nic nedělal. „Nevadí mi to. Jestli to byl kompliment, beru ho,“ řekl klidně.
- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -