- Reklama -

Na verdikt ve Widemanově kauze čeká i Ladislav Šmíd

- Reklama -

Dennis Wideman dnes zjistí, jak disciplinární komise NHL posoudí jeho nedávný zákrok na čárového rozhodčího Dona Hendersona. Současně s tím zjistí Ladislav Šmíd (na snímku), jaké jsou jeho šance na výraznější rozšíření dosavadního počtu čtrnácti startů v sezóně.
„Nevím, co bude s Widesem, to se uvidí v úterý, ale já jsem připraven po celou sezónu. Snažím se poctivě trénovat a vím, že budu připraven,“ říká český obránce ve službách Calgary.
Šmíd byl naposledy v akci 24. ledna, předtím o pět dnů dříve. Na začátku roku 2016 nastoupil za Plameny dvakrát po sobě. Zatím nejdelší šňůru zápasů absolvoval v úvodu prosince, kdy si při zranění Krise Russella zahrál pětkrát v řadě.
Frýdlantskému rodákovi patří v hierarchii zadáků Flames sedmá pozice. Pokud by liga vyměřila Widemanovi dlouhodobější trest, posunul by se Šmíd zřejmě nastálo do třetího obranného páru vedle Deryka Engellanda. Je možné, že v takovém případě by pozvánky do prvního týmu a možná i debutu v NHL dočkal i další z krajánků Jakub Nakládal.
„Budeme jednat podle toho, jak rozhodnou lidé z NHL po schůzce s Dennisem. Počkáme, jak dopadne slyšení,“ říká trenér Flames Bob Hartley. „Je samozřejmé, že když se nějaký incident týká rozhodčího, vyvolá to zvýšenou pozornost. Na mém názoru však nezáleží. Liga rozhodla, že Dennise předvolají, a my s tím nic nenaděláme.“
Pokud bude Widemanův střet s rozhodčím posouzen jako úmyslný, hrozí kanadskému zadákovi minimálně desetizápasový postih. Calgary zbývá v základní části odehrát 34 utkání a jeho šance na účast v play off jsou minimální, z předposledního místa Západní konference ztrácí na postupové příčky jedenáct bodů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -