- Reklama -

Nechtěný Kovalčuk získal naději na setrvání v NHL. Z bažiny si ho vylovili Canadiens

- Reklama -

Fanshop týmuRozporuplný ruský útočník Ilja Kovalčuk už má nového zaměstnavatele. Zkušeného Rusa zařadili Los Angeles Kings 18. prosince na waiver listinu a posléze s ním ukončili jeho výnosný tříletý kontrakt na 18,75 milionů dolarů. Nyní metrákové křídlo podepsalo novou smlouvu s Montreal Canadiens.
V kanadské metropoli hokeje šel šestatřicetiletý Kovalčuk s platem pořádně dolů. O jeho touze setrvat v nejprestižnější hokejové lize světa svědčí fakt, že podepsal dvoucestnou smlouvu. Pokud se udrží v NHL, bude mít dohoda hodnotu 700 tisíc dolarů ročně. Pokud bude odvolán do nižší AHL, bude brát o nulu méně.
Od svého loňského návratu do NHL nastoupil v dresu Kings 81 zápasů a získal 43 bodů. Letos ale upadl v nemilost a před zařazením na waiver listinu strávil 18 zápasů v pozici zdravého náhradníka. Jeho luxusní gáže, která absolutně neodpovídala jeho výkonům a potenciálu pro budoucnost, jej učinila nevyměnitelným.
Canadiens si od zkušeného harcovníka slibují, že jim pomůže stáhnout manko na postupové příčky do play-off. Jmenovku Kovalčuk tak kustodi v NHL našijí již na čtvrtý dres. Dříve oblékal dres Atlanty, New Jersey a již zmíněných Los Angeles.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -