- Reklama -

Nejlepší obranou je útok. Winnipeg slaví první hattrick

- Reklama -

Nastoupili bez tří opor zadních řad, do obrany se dokonce musel vrátit univerzál Dustin Byfuglien. S defenzívou ale hokejisté Winnipegu včera problém neměli, a s ofenzívou tuplem ne. Coloradu nasázeli šest branek, sami přitom inkasovali pouze dvakrát. Navíc se poprvé od přestěhování klubu z Atlanty podařilo některému z hráčů Jets zaznamenat hattrick.
Malý, ale šikovný, chtělo by se říci o hlavním hrdinovi pátečního večera. Bryan Little je sice malý postavou (180 cm) i jménem, ale jeho výkony jsou na výši, s devatenácti body vede kanadské bodování Tryskáčů. Třemi brankami se posunul i do čela střeleckých listin.
„Zaměřujeme se teď v naší hře především na defenzívu, takže chápeme, že někteří z nás nebudou skórovat tak často a nebudou mít tolik bodů,“ připomíná Little filozofii trenéra Paula Maurice. „Večery jako ten dnešní jsou dobré pro naši sebedůvěru. Je příjemné dát občas šest branek.“
Sedmadvacetiletý forvard ve třinácté minutě poslal domácí tým do vedení 2:1 střelou z ostrého úhlu, při níž muselo až video potvrdit, že puk skrytý ve Varlamovově lapačce byl celým objemem za čarou. V závěru prostředního dějství asistoval Little u branky kapitána Andrewa Ladda, hned po přestávce se ještě před vypršením druhé minuty zapsal dvakrát mezi zakončovatele opět sám. Nejprve střelou z mezikruží, poté z bezprostřední blízkosti.
„Abych byl upřímný, dvě z těch tří branek jsem ani neslavil, protože jsem nevěděl, jestli je puk v síti. V prvním případě to vypadalo, že lapačka je za čarou, ale nebyl jsem si jistý. U třetího jsem si myslel, že jsem trefil konstrukci, ale už jsem nevěděl, co bylo dál,“ popisuje akce ze svého pohledu.
Platily všechny branky a tak se Jets po dlouhých 287 utkáních znovu mohli pochlubit třígólovým střelcem. Tím předchozím byl ještě v dresu Thrashers Eric Boulton, dnes hráč NY Islanders. Za dva týdny by od jeho hattricku uplynuly čtyři roky.
„Eric je s mnohými z kluků pořád v kontaktu a občas jim to připomněl. Pro jeho dobré kamarády bude zábavné mu vzkázat, že už je to za námi,“ usmívá se Bryan Little. „Odehráli jsme spoustu zápasů, v nichž dal někdo dvě branky, a vždycky nám v té chvíli přišlo na mysl, jestli už to někdo prolomí. Věděli jsme, že je to otázka času, jen jsme netušili, že to potrvá tak dlouho.“
Minimálně do Vánoc budou Jets vděční za každý příspěvek, který pomůže minimalizovat ztráty způsobené možná trochu propustnější obranou. Trenér Paul Maurice včera odtajnil, jaké jsou prognózy ohledně zdravotního stavu absentujících zadáků. Zach Bogosian bude kvůli zranění v dolní části těla mimo hru 4-6 týdnů. Jeho parťák z elitní dvojice Tobias Enström ze stejného důvodu nenastoupí dříve než koncem prosince. A Grant Clitsome by měl chybět asi dva týdny.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -