- Reklama -

Není to o mně, ale o celém týmu, říká hrdina šestého utkání Leon Draisaitl

- Reklama -

Sám těžko chápe, proč se mu na Anaheim tak daří. V neděli se stal hrdinou důležitého šestého utkání, které rozhodl premiérovým hattrickem v play off NHL a dvěma nahrávkami. Dohromady má Leon Draisaitl v sérii proti Ducks na kontě už třináct bodů (5+8), v šesti zápasech proti San Jose bodoval jen třikrát (1+2).
„Lidé se mě na to ptají pořád dokola,“ přiznal Draisaitl otázky na Anaheim. „Já jen jdu a snažím se hrát svůj nejlepší hokej, který umím. Někdy je to jen o týmu, na který se vám dobře hraje.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.



Draisaitl je také celkově nejproduktivnějším hráčem Edmontonu v probíhajícím play off. Po pětibodové smršti z neděle má dohromady 16 bodů (6+10) ve dvanácti zápasech. Lepší je už pouze sedmnáctibodový Jevgenij Malkin (4+13).
Play off začal šikovný Němec vedle Connora McDavida, v pátém zápase ho ale trenér přesunul na post centra ve snaze eliminovat Ryana Getzlafa. Ten vyšel v šestém utkání bodově naprázdno.
„Hraju kdekoli je zapotřebí, na centru, na pravém křídle nebo na levém křídle, na tom nezáleží,“ řekl Draisaitl. „Snažím se být tím nejlepším možným hráčem, jakým umím. Hraju svojí hru.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

První gól dal ve 3. minutě z brejku. Puk mu utekl tak šikovně, že prošel brankáři Anaheimu mezi betony. Vyšlo mu, na co sáhl. Druhý gól dal šťastně z otočky. Dařilo se ale i ostatním, asistence si připsal na brankách Marka Letesta (v utkání 2+2) a Antona Slepyševa.
„Myslím, že celá naše parta hrála opravdu dobře. Bez těch kluků bych měl nejspíš nula bodů. Není to o mně, ale o celém týmu,“ řekl rodák z Cologne.
Oilers měli za sebou nešťastný zápas. V pátek nedokázali udržet třígólové vedení, o které přišli až v posledních minutách základní hrací doby. Corey Perry pak rozhodl druhé prodloužení a poslal Anaheim do vedení 3:2 na zápasy. Connor McDavid slíbil, že se do Anaheimu ještě vrátí.
„Ukazuje to, jaké vůdcovství v sobě má,“ řek Draisaitl. „Všichni jsme byli frustrovaní, ale takový už máme tým. Dokážeme se z těchto věcí oklepat.“

V neděli odehrál Draisaitl druhý zápas v letošním play off, ve kterém nasbíral minimálně čtyři kanadské body (z hráčů Oilers to dokázali pouze Wayne Gretzky, Mark Messier, Jari Kurri a Glenn Anderson). Poprvé se mu to povedlo gólem, a třemi asistencemi při výhře 5:3 nad Anaheimem v prvním utkání série.
„Vyrostl,“ chválí spoluhráče Milan Lucic. „Potřebovali jsme někoho, kdo vystoupí a on to udělal, tak jako to dělá celou sezónu. Zahrál výborně, když jsme to nejvíc potřebovali,“ dodal zkušený útočník na adresu jednadvacetiletého Němce (21 let a 194 dní), jenž je po Gretzkym druhým nejmladším hráčem Edmontonu, jenž dal ve vyřazovací části hattrick. Naposledy to v dresu Oilers dokázal v roce 2000 Bill Guerin.


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -