- Reklama -

Neuvirth se polepšil. Proti Minnesotě zachránil Letcům neuvěřitelným zákrokem vítězství

- Reklama -

Proti Carolině se velkou chybou zasloužil o nepříjemný obrat ve skóre, o dva dny později však Michal Neuvirth své zaváhání napravil. V utkání s Minnesotou předvedl v úplném závěru důležitý zákrok, který může podle zámořských komentářů aspirovat na zákrok roku.
„Neuvěřitelné“, „ohromující“, komentují zámořské servery zákrok českého gólmana. Philadelphia vedla 3:2 a hosté v závěru odvolali brankáře a zkusili to v šesti hráčích v poli. V úplně posledních vteřinách pak střílel z levého kruhu Charlie Coyle, jehož ránu Neuvirth zastavil spektakulárním zákrokem a pomohl tím týmu uhájit těsné vedení.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Coyle měl proti sobě zcela otevřený prostor, gólman domácích však tygřím skokem a nataženou lapačkou a holí situaci zachránil. Videorozhodčí ještě přezkoumal, zda už puk přeci jen nebyl za brankovou čárou, hlavní rozhodčí pak k radosti Wells Fargo Centera potvrdil, že nebyl.
„Věděl jsem, že jsem to zasáhl hokejkou, ale nevěděl jsem, jestli to bylo ještě před brankovou čárou,“ řekl Neuvirth. „Někdy se mi podobný zákrok povedl v tréninku, ale tohle pro nás bylo hodně důležité.“

Slova chvály měl také trenér Flyers Dave Hakstol. „Byl to sakra dobrý zákrok! Zvlášť s ohledem na čas a způsob zákroku. Nevypadalo to, že by puk přešel čáru, aspoň z lavičky. Když se podíváte na video, není o tom pochyb. Byl to ohromný zákrok v důležitém čase.“
„Vážně neuvěřitelné. Prostě šílený zákrok. Jedna z těch věcí, co nám zachránila zápas. Absolutně ohromné, obrovský Neuvirthův zákrok,“ přidal se Sam Gagner.
Philadelphia vstoupila do utkání lépe, když v 19. minutě vedla po trefě Gagnera. Ve druhé třetině hosté díky osmnácté trefě v sezóně Tomase Vaneka srovnali, po brankách Streita a Grandlunda se pak šlo do kabin za stavu 2:2. Ve třetí třetině vstřelil rozdílový gól z dorážky před bránou Wild Pierre Eduard Bellemare.
Letci tak vyhráli teprve třetí utkání z posledních deseti. Šlo o první duel šestizápasové série před vlastním hledištěm, kterou označil Jakub Voráček za klíčovou pro další vyhlídky klubu na play off. Philadelphia ztrácí v tuto chvíli tři body na Pittburgh a druhou postupovou divokou kartu ve Východní konferenci.
„Je to bezvadné,“ řekl k dobrému vstupu do série Michal Neuvirth. „Bavili jsme se o tom před zápasem. Chtěli jsme dobře začít. Je to dobré pro naše sebevědomí. Musíme se ujistit, že v sobotu podáme stejný výkon,“ dodal hrdina čtvrtečního utkání.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -